Apranti Eğitim Merkezi

1- Türkiye Jokey Kulübü; Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı'nın denetimi ve gözetiminde, At Yarışları Düzenlenmesi, At neslinin ıslahı ve yetiştiricilik konusundaki çalışmalarının yanı sıra, sosyal, kültürel ve eğitim çalışmalarına da yer vermekte ve özellikle

Apranti Eğitim Merkezi

1- Türkiye Jokey Kulübü; Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı'nın denetimi ve gözetiminde, At Yarışları Düzenlenmesi, At neslinin ıslahı ve yetiştiricilik konusundaki çalışmalarının yanı sıra, sosyal, kültürel ve eğitim çalışmalarına da yer vermekte ve özellikle jokey yetiştirilmesi konusunda ihtisaslaşmış bir eğitim verebilmesi için 1985 yılında İstanbul Hipodromunda bir Eğitim Merkezi açmıştır. 1998 yılında, ünlü jokeylerimizden Merhum Ekrem Kurt'un anısını yaşatmak amacıyla, Eğitim Merkezinin adı, Ekrem Kurt Apranti Eğitim Merkezi olarak değiştirilmiştir. T.J.K. Ekrem Kurt Apranti Eğitim Merkezi, ülkemizde benzeri olmayan ve jokeylik mesleğini icra edecek eleman yetiştiren tek kuruluştur.

apranti-okulu--1.jpg

2-Apranti Eğitim Merkezi eğitim süresi 2 yıl olup, İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda bulunmaktadır. Eğitim süresince ağırlıklı olarak Binicilik dersinin yanında, At Bilgisi, Yarış Nizamnamesi, Türkçe, Sosyal Bilgiler, Matematik ve İngilizce ders programları da yürütülmektedir.

apranti-okulu-2.jpg

3 - Ekrem Kurt Apranti Eğitim Merkezi, eğitim programına katılacak olan adaylarda jokeylik mesleğine ilgi, yaptığı işi sevme ve önemsemesinin yanında;

a) Asgari sekiz yıllık İlköğretim Okulu Mezunu olmak,

b) 35-45 Kilo aralığında olmak,

c) 1,30 - 1,55 cm. boy aralığında olmak,

d) 17 yaşından gün almamış olmak şartları aranmaktadır.

apranti-okulu-3.jpg

4 - Ekrem Kurt Apranti Eğitim Merkezi’nde Eğitim Merkezi Müdürü, beş Binicilik Öğretmeni, bir Türkçe, Matematik, Sosyal Bilgiler Öğretmeni, bir İngilizce Öğretmeni, bir Rehber Öğretmen, bir de Veteriner Hekim teorik ve uygulamalı olarak eğitim vermektedir.

5 - Ekrem Kurt Apranti Eğitim Merkezi’nde eğitim ve öğrenim görmekte olan Apranti adayları, sabah saatleri ile öğle saatleri arasında uygulamalı olarak ahır ve Binicilik Eğitimi görürler. Öğle yemeğinden sonra teorik olarak Meslek ve Kültür Dersleri işlenir. Ayrıca kursiyerlere yönelik olarak Rehberlik çalışmaları yapılmaktadır.

6-Kursiyerler, iki yıllık eğitimini başarıyla bitirirlerse, Apranti Lisansı almayı hak kazanırlar. 150 yarış kazanan Apranti, Jokey olma hakkına sahiptir.

apranti-okulu-4.jpg

7- Türkiye Jokey Kulübü’nün planlı ve programlı çalışmalarıyla, T.J.K. Ekrem Kurt Apranti Eğitim Merkeziyle ilgili olarak ileriye dönük büyük projeler hazırlamakta, yenilik ve değişiklikler devam etmektedir.

3ncü maddede belirtilen şartları taşıyan adaylar, her yıl KASIM ayında, T.J.K. Ekrem Kurt Apranti Eğitim Merkezi' ne veya Ankara, İzmir, Adana, Bursa, Şanlıurfa, Elazığ ve Diyarbakır Hipodrom Müdürlüklerine velisi/vasisi ile beraber başvuruda bulunabilirler.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

Başvuru Formu (Başvuru Merkezlerinden temin edilecektir.)

1 (bir) adet vesikalık resim,

1 (bir) adet nüfus cüzdanı fotokopisi,

İlköğretim Mezuniyet Belgesinin noter onaylı fotokopisi.

Sınavlar ARALIK ayı içerisinde İstanbul Veliefendi Hipodromu Ekrem Kurt Apranti Eğitim Merkezi’nde yapılmaktadır.

İlköğretim konularını kapsayan bilgilere yönelik olarak yapılan yazılı sınavda, 100 üzerinden en az 60 puan alan adaylarla sözlü görüşme yapılır. Her iki aşamada başarılı olan adaylar, OCAK ayının ilk haftasında eğitim öğretime başlamaktadırlar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler