APO ders kitaplarına girdi

Milli Eğitim Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Her yıl eğitim öğretim yılı başlangıcından itibaren bazı kurumlar, gazeteler ve eğitim sendikaları okullarda öğrencilere dağıtılan kitap

APO ders kitaplarına girdi
Milli Eğitim Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Her yıl eğitim öğretim yılı başlangıcından itibaren bazı kurumlar, gazeteler ve eğitim sendikaları okullarda öğrencilere dağıtılan kitapları incelerler ve kendi siyasi görüşlerine aykırı fikir ya da ifadeleri cımbızla çekerek haber yaparlar.

Bu sene de dağıtılan kitapları kendi siyasi görüşü çerçevesinde inceleyen bir eğitim sendikası, birkaç gün önce medya kuruluşlarına yaptığı açıklamada 'okul kitaplarında bölücübaşının adının bulunduğunu' iddia etti.

Ne var ki, bu kadar saçma sapan bir konu, Genelkurmay Başkanı Sayın Orgeneral İlker Başbuğ'un basını bilgilendirme toplantısında bir televizyoncu tarafından 'İlköğretim kitaplarında bölücübaşı Abdullah Öcalan'ın isminin ve resminin yayınlanmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?' diye sorulabilmiştir.

Bu iddia bakanlığımızca yalanlanmıştır. Kitap bir tarih kitabıdır. Yakın tarihin önemli olayları anlatılmaktadır. '1990'lı yılların en önemli olaylarından biri de Suriye'de saklanan bölücübaşının 1999'da Kenya'da yakalanarak Türkiye'ye getirilmesidir' şeklindedir. Görüleceği üzere kitapta ne resim ne de isim kullanılmamıştır.

Sendikanın açıklamalarını medya da ciddiye almamış ve açıklamalar birkaç yayın kuruluşu dışında kabul görmemiştir. Olayı büyütmek isteyenlerce zaman zaman farklı ortamlarda gündeme taşımak istenmesi karşısında bu açıklama yapılmıştır."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Eğitim