AÖF tek ders sınavı ne zaman? AÖF tek ders sınav başvurusu

AAÖF tek ders sınavına girmek isteyenler bu haberimizi okumanız sizlere yardımcı olacaktır.

AÖF tek ders sınavı ne zaman? AÖF tek ders sınav başvurusu

Açıköğretim Fakültesi'nde eğitim gören öğrenciler için AÖF tek ders sınavı yapılacak. Sınavın başvuru tarihleri ve ne zaman yapılacağı açıklandı. AÖF öğrencileri için detaylar haberimizde...

Anadolu Üniversitesi Aöıköğretim Fakültesi'nin yaptığı açıklamaya göre AÖF tek ders sınavı 13 Ağustos cumartesi günü gerçekleştirilecek. Yapılan açıklamaya göre mezun olabilmesi için tek dersi kalan öğrecilerin faydalanabilmesi için tek ders sınavı yapılacak. 13 Ağustos'ta yapılacak sınava tüm dersleri almış ve tek dersten başarısız olan öğrenciler katılabilecek. Sınava girmek isteyen öğrencilerin mutlaka 2015-16 yılında kayıt yaptırmış olması gerekmektedir. Ancak sınava girecek olan öğrencilerin dikkat etmesi gereken bir detay bulunuyor. Eğer kalmış olduğunuz dersten  DZ, YZ notu alanlar bu sınavdan yararlanamamaktadır. Uygulamalı derslerden kalmış olanlar da bu haktan yararlanamamaktadır. Bu sınavda almış olacağınız not dönem sonu sınav notunun yerini alır.  Başarı notunuz ise dönem içinde almış olduğunuz notlar ve tek ders sınavından aldığınız notun yüzdesine göre hesaplanır. Tek ders sınavı sonucunda hesaplanan başarı notuna göre öğrencinin harf notu, ilgili dönemde o dersten Öğrenci Değerlendirme Sistemi sonucunda oluşan harf notu aralıkları dikkate alınarak belirlenecektir.

AÖF tek ders sınavına herhangi bir nedenden dolayı katılamamanız durumunda mazeret sınavı yapılmayacak. Bu sınava girmeyen öğrenciler için geçerli not dönem sonu notları olacak. Tek ders sınavı 13 Ağustos 2016 Cumartesi günü saat 14.00'de Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Konya, Samsun, Trabzon, Van illeri ile KKTC/Lefkoşa ve cezaevinde olup tek ders sınavına girebilecek öğrenciler için bulundukları illerdeki cezaevlerinde gerçekleştirilecektir.


 Antalya, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Samsun ve Van illerinde AÖF bürolaru 13 Ağustos 2016 Cumartesi ve 14 Ağustos 2016 Pazar günlerinde 08.00 – 16.30 saatleri arasında açık olacaktır. Adana, Ankara, Bursa, Konya, Trabzon ve KKTC/Lefkoşa büroları 13 Ağustos 2016 Cumartesi günü 10.00 – 15.00 saatleri arasında açık olacaktır.

Tek ders sınavına girecek öğrencilerin sistemimizde kayıtlı olan sınav merkezlerine göre sınav yapılacak illere atamaları aşağıda yer alan tablo kullanılarak Fakülte tarafından yapılacaktır. Öğrencilerimiz tek ders sınavına gireceği sınav ilini, 27 Temmuz 2016 saat 23.59'a kadar TC kimlik/öğrenci numaraları ve şifreleri ile https://aof.anadolu.edu.tr adresi “ Öğrenci Otomasyonu" bağlantısından sayfalarına giriş yaparak, AÖF bürolarına bizzat giderek veya 0850 200 46 10 nolu Açıköğretim Etkileşim Merkezi'ni arayarak değiştirebilirler. Belirtilen tarihlerde değişiklik yapmayan öğrenciler Fakülte tarafından atandıkları sınav ilinde sınava girmek zorundadırlar.

Tek ders sınavı için sınava giriş belgeleri ... Ağustos 2016 tarihinden itibaren https://aof.anadolu.edu.tr adresi “ Öğrenci Otomasyonu" bağlatısından ve AÖF bürolarından alınabilecektir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim