Alparslan’da mezuniyet coşkusu

 Özel Alparslan Eğitim Kurumları, Anadolu Lisesi’nden 56, Fen Lisesi’nden de 8 olmak üzere toplam 64 öğrencisini muhteşem törenle mezun etti. Okul bahçesinde gerçekleştirilen etkinlik saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Özel Alparslan E

Alparslan’da mezuniyet coşkusu

 

Özel Alparslan Eğitim Kurumları, Anadolu Lisesi’nden 56, Fen Lisesi’nden de 8 olmak üzere toplam 64 öğrencisini muhteşem törenle mezun etti.

Okul bahçesinde gerçekleştirilen etkinlik saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Özel Alparslan Eğitim Kurumları Müdürü Fikret Doğramacı yaptığı açılış konuşmasında gençlerin eğitilmesinin önemini vurgulayarak, öğrencilere seslendi. Dokumacı, “Bir ülkenin geleceğinin o ülkenin gençlerine bakıldığında belli olur. Bizim sizlerden beklentimiz Atatürk’ün bize emanet ettiği cumhuriyetimize yakışır tarzda, bilimin ışığında, mantık çizgisinden çıkmayan birer memleket sevdalısı olmanızdır. Alparslan Eğitim Kurumları olarak bu ortak gayenin gerçekleşmesi için gayret etmeliyiz. Artık hayatınızda yeni bir sayfa açılıyor. Bundan sonraki yaşamınızda başarılar diliyorum.” diye konuştu.

Anadolu lisesi velileri adına konuşan İbrahim Keskin, çocukların ailelerin ve ülkenin geleceği olduğunu ifade ederek, “Çocuklarımızın iyi yetiştirilmesi ülkenin, ailenin ve çocukların geleceğinin güvenceye alınmasıdır. Çocukların yetiştirilmesinde de okullar önemli fonksiyonlar üstlenmektedir.” ifadelerini kullandı.

Fen lisesi velileri adına konuşan Mehmet Ali Bayrakoğlu ise, öğrencileri ve velilerini tebrik ederek, “Daha dün okula getirdiğimiz gençliğe henüz yeni adım atan evlatlarımız, bugün kendinden emin, ne istediğini bilen pırıl pırıl gençlerimiz olmuşlardır. Bu güzide gençlerin yetiştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından TÜBİTAK olimpiyatlarında, çeşitli proje yarışmalarında YGS’de ve sportif alanlarda başarılı olan öğrencilere ve başarıda emeği geçen öğretmenlere çeşitli ödüller verildi. Mezun olan öğrenciler bayrak ve flamalarını lise 3.sınıf öğrencilerine devir-teslim töreni ile devretti. Ardından anadolu lisesi ve fen lisesi birincileri mezuniyet kütüğüne brövelerini çaktılar.

Duygulu anların yaşandığı gecede, mezun olan öğrencilere plaketleri velileri tarafından verildi. Öğrencilere plaketlerinin verilmesinin ardından hep birlikte Alparslan Eğitim Kurumları Andı okundu. Öğrenciler, hep birlikte söyledikleri “Eski dostlar” şarkısının ardından keplerini havaya atarak mezuniyet coşkusunu yaşadılar. Mezuniyet töreni, program sonunda katılımcılara verilen yemeğin ardından yapılan havai fişek gösterisiyle sona erdi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim