ALES son başvuru tarihleri ne zaman?

ALES son başvuru tarihinin ne zaman olduğu merak konusu oldu.

ALES son başvuru tarihleri ne zaman?

ALES başvuruları 12 Mart tarihinde başladı. 2021 ALES/1 oturumuna girmek isteyenlerin 22 Mart tarihine kadar işlemlerini tamamları gerekiyor. Ücret ödeme için son gün, 23 Mart 2021 olarak belirtildi.

Bir lisans programından mezun olabilecek durumda olanlar, lisans programını bitirenler ve denklik belgesi almış olmak şartıyla yurt dışında eğitim görmüş olanlar sınava başvuru yapabilecek. Sınav 2 Mayıs tarihinde yapılacak.

Sayısal ve sözel içerikli soruların sorulacağı sınav, saat 10:15’te başlayacak ve adaylara soruları cevaplamaları için 150 dakika süre tanınacak.

ALES SINAVINA GİRİŞ ÜCRETİ NE KADAR OLACAK?

ales

ALES 2021 sınav ücreti 145 TL olarak belirlendi. Adayların, başvuru bilgilerini sisteme girdikten sonra sınav ücretini son işlem tarihine kadar yatırmaları gerekiyor.

Adaylar sınav ücretini kılavuzun son sayfasında belirtilen bankalardan birine veya ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile başvuru süresi içinde yatırabilirler.

Bankaya giderek ücret yatırmak isteyen adayların banka görevlisine başvuruda bildirdikleri T.C. Kimlik Numarasını ve sınav ücretini yatıracağını bildirmesi, bankadan aldıkları dekont üzerindeki T.C. Kimlik Numarası, adı, soyadı ve sınav adı bilgisini kontrol etmeleri ve dekontu saklamaları gerekir. Adaylar isterlerse banka şubelerine gitmeden internet bankacılığı aracılığıyla da bankaya ücret yatırabilirler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler