AİHM, MEB'e ceza yağdırdı!

AİHM'nin Türkiye'yi yirmi bin euro tazminat ödemeye mahkum ettiği olayın ardından Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) konunun incelenmesi için Bartın'a müfettiş gönderdi.12 Eylül'ün ardından "Sakıncalı bulunarak" görevine son verilen ve 1989 yılında mesleğe döne

AİHM, MEB'e ceza yağdırdı!

AİHM'nin Türkiye'yi yirmi bin euro tazminat ödemeye mahkum ettiği olayın ardından Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) konunun incelenmesi için Bartın'a müfettiş gönderdi.

12 Eylül'ün ardından "Sakıncalı bulunarak" görevine son verilen ve 1989 yılında mesleğe dönen Osman Erden için AİHM, 7 yıllık sürece ilişkin özlük haklarını geri almada sorun yaşayan öğretmene 20 bin euro ödenmesini kararlaştırdı.

Kararın ardından, konunun araştırılması için MEB, Bartın'a iki müfettiş gönderdi. Müfettişler, Osman Erden'in dosyasını incelemeye aldı. O dönemde görev yapan Milli Eğitim ve Şube Müdürleri'nin de paraflarının olduğu belgeler incelemeye alındı. Müfettişler, incelemelerinin ardından gerekli bilgileri MEB'na ulaştıracak.

Halen Bartın'da, İnönü İlköğretim Okulu'nda sınıf öğretmenliği yapan ve AİHM'e başvuran Osman Erden hakkında AİHM, "AİHM, 13 yıldan fazla süredir 6 Kasım 1991 tarihli bağlayıcı kararın uygulanmasını sağlamayarak Türk makamlarının Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin 6/1 maddesinin hükümlerini tüm faydalı etkinliklerden mahrum bırakmış olduğu kanısıdır" şeklinde karar verdi.

İnönü İlköğretim Okulu'nda öğretmenlik yapan Osman Erden, "Sizinle yapacağım görüşme beni sıkıntıya sokar. Gidip avukatımla görüşürseniz memnun olurum" diyerek yaşanan gelişmelerle ilgili bir açıklama yapmadı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler