Affedilenlere tecil yolu!

Üniversite öğrencilerine ''af'' olanağı tanıyan yasa hükümlerinden yararlanarak ilişiklerinin kesildiği okullara başvuruları kabul edilen ve öğrenim/sınav hakkı tanınan yükümlülerin askerlikleri, bu haklarını kullanacakları süre kadar ertelenebilecek. Mil

Affedilenlere tecil yolu!
Üniversite öğrencilerine ''af'' olanağı tanıyan yasa hükümlerinden yararlanarak ilişiklerinin kesildiği okullara başvuruları kabul edilen ve öğrenim/sınav hakkı tanınan yükümlülerin askerlikleri, bu haklarını kullanacakları süre kadar ertelenebilecek.

Milli Savunma Bakanlığı Genel Sekreterliğinden yapılan yazılı açıklamada, ''Geçici 56. madde hükümlerinden yararlanarak ilişiklerinin kesildiği okullara başvuruları kabul edilen ve öğrenim/sınav hakkı tanınan yükümlülerin askerlikleri, bu haklarını kullanacakları süre kadar ertelenebilecektir'' denildi.

Bu süre sonunda, yükseköğretim kurumlarınca öğrenciliğe intibakları yapılan yükümlülerin askerlik işlemlerinin, 1111 sayılı Askerlik Kanunu'nun 35/c maddesi gereğince 29 yaş sonunu geçmemek üzere ertelenebileceği ifade edilen açıklamada, 29 yaşından büyük olanlarla bu süre sonunda 29 yaşını tamamlamış olanların öğrenciliğe intibakları yapılmış olsa dahi öğrencilikleri nedeniyle askerliklerinin ertelenemeyeceği kaydedildi.

Geçici 56. madde hükümlerinden yararlanarak, ilişiklerinin kesildiği üniversitelere başvuran yükümlülerden, yoklama kaçağı veya bakaya olarak arananların işlemlerini tamamlatmaları için yükseköğretim kurumlarından aldıkları belgelerle birlikte, ikametlerine yakın askerlik şubesi başkanlığına müracaat etmeleri gerektiği belirtildi.

Açıklamada, konuyla ilgili ayrıntılı bilgiye (http:www.asal.msb.gov.tr) internet adresinden ulaşılabileceği de bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler