61 kadın okuma yazma öğrendi

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı, eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde Türkiye genelinde başlatılan ‘Ana-Kız Okuldayız’ kampanyası çerçevesinde Trabzon Valiliği Halk Eğitim Merkezi ile  Forum Alışveriş Merkezi’nin  ortaklaşa olarak düzenlediği kur

61 kadın okuma yazma öğrendi

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı, eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde Türkiye genelinde başlatılan ‘Ana-Kız Okuldayız’ kampanyası çerçevesinde Trabzon Valiliği Halk Eğitim Merkezi ile  Forum Alışveriş Merkezi’nin  ortaklaşa olarak düzenlediği kursta okuma yazma öğrenen 61 kişi  sertifikalarını düzenlenen törenle aldılar. 

Trabzon Belediyesi’nin kurslar için yer temininde bulunduğu organizasyonda okuma yazma öğrenen 71 yaşındaki Esma Fidan’a (71)  televizyon hediye edildi. Diğer okuma yazma öğrenenlere ise çeşitli hediyeler verildi.

Forum Alışveriş Merkezi’nde düzenlenen sertifika törenine Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Selim Çelenk, Trabzon Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Fahrettin Aksoy ile çok sayıda protokol mensubu ve kursiyerler katıldı.

“Ana-Kız Okuldayız’ kampanyasının çok akıllıca ve iyi bir şekilde düşünülerek düzenlendiğini belirten Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “ Bu kampanya, sıcak,  samimi ve  aile ortamında  içtenliğin olduğu çok güzel bir kampanya. Katılımcı hanımefendilerden böylesine önemli bir kampanyayı yayma noktasında  birer fahri elçi olarak çalışarak destek vermelerini istiyor ve bekliyorum. . Bize de ne görev düşerse her zaman destek vermeye hazırız. Bu kampanyayı başlatan Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve kıymetli eşleri Emine Erdoğan’a,  ilimizde bunu kampanyayı aynı titizlikle destekleyen ve devam ettiren Valimiz Recep Kızılcık’a ile kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Törende konuşan Trabzon Valisi Recep Kızılcık ise “Ana-Kız Okuldayız” kampanyasının toplumumuzda okuma yazla bilmeyen hiçbir vatandaşın kalmamasını hedeflediğini belirterek, “ Bu kampanya,  Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere hedef olarak gösterdiği çağdaşlaşma yönünde ve yolunda gerçekleştirilen çok önemli bir projedir” dedi.

Törenin sonunda  okuma yazma öğrenen kursiyelere sertifikaları verilirken 71 yaşında ve televizyonu olmayan Esma Fidan’a sponsorların katkısıyla televizyon hediye edildi. Fidan’a televizyonunu ve sertifikasını Vali Kızılcık ile Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu birlikte verirken ardından elini öptü ve  bundan sonraki okuma yazma kampanyaları için destek istedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim