41 Valiliğe suç duyurusu!

Türk Eğitim-Sen, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB), Türkiye genelinde geçici olarak görevlendirilen idareci kadrosunun asaleten atanması için 81 ile gönderdiği genelgeye rağmen, münhal bulunan yöneticilik kadrolarını duyuruya çıkarmaması gerekçesiyle, 41 i

41 Valiliğe suç duyurusu!

Türk Eğitim-Sen, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB), Türkiye genelinde geçici olarak görevlendirilen idareci kadrosunun asaleten atanması için 81 ile gönderdiği genelgeye rağmen, münhal bulunan yöneticilik kadrolarını duyuruya çıkarmaması gerekçesiyle, 41 ilin valiliği ve il milli eğitim müdürlüğü hakkında suç duyurusunda bulundu. 

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, 25 bin civarında vekaleten ve geçici görevlendirilen yönetici bulunduğunu, bunun eğitimi olumsuz etkilediğini savunarak, şunları kaydetti:

''Valilere tanınan inisiyatifler kötüye kullanılmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti eyaletlerden oluşan federatif bir devlet değildir. Bu nedenle merkezi hükümet tarafından verilen tüm talimatların 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu gereğince valiler tarafından yerine getirilmesi gerekmektedir.''

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Koncuk, açık bulunan yöneticilik kadrolarını ilan etmeyen illerin, ''Adıyaman, Afyonkarahisar, Amasya, Antalya, Ardahan, Artvin, Bartın, Batman, Burdur, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Diyarbakır, Düzce, Giresun, Iğdır, Isparta, Karabük, Karaman, Kars, Kırşehir, Kilis, Kütahya, Malatya, Mardin, Nevşehir, Ordu, Osmaniye, Samsun, Siirt, Sinop, Şanlıurfa, Şırnak, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Tunceli, Uşak, Van, Yozgat ve Zonguldak'' olduğunu ileri sürdü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim