4 Sınavlı ÖSS Geliyor

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) üniversiteye girişi yeniden düzenlemek için çalışma başlattı. ÖSYM'nin de olumlu yaklaştığı yeni sisteme göre, lise öğrencileri her yıl "olgunluk" sınavına girecek.Lise son sınıfta da öğrenciler ÖSS'ye katılacak.Yeni sistemde,

4 Sınavlı ÖSS Geliyor

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) üniversiteye girişi yeniden düzenlemek için çalışma başlattı. ÖSYM'nin de olumlu yaklaştığı yeni sisteme göre, lise öğrencileri her yıl "olgunluk" sınavına girecek.Lise son sınıfta da öğrenciler ÖSS'ye katılacak.

Yeni sistemde, meslek lisesi öğrencileri bölümleriyle ilgili üniversite tercihi yaparsa, farklı katsayı uygulamasıyla karşılaşmayacak. Elektrik bölümünde okuyan öğrenci, elektrik mühendisliğinde okuyabilecek. OKS'yi kaldıran MEB, yükseköğretime giriş için her yıl sınav yapmayı planlıyor. Yeni bakanın onayıyla yürürlüğe girecek sistem şöyle işleyecek:

Öğrenciler 10, 11 ve 12'nci sınıf sonlarında olgunluk sınavlarına girecek. Sınavlarda, beden eğitimi, müzik, resim dersleri hariç, işlenen tüm derslerden soru çıkacak. Meslek lisesi öğrencileri kendi okudukları alanla ilgili nitelikli sorular çözerek, diğer lise öğrencileriyle eşitlenecek.

Örneğin, "Motor" bölümünde okuyan bir öğrenci kendi alan dersleriyle ilgili sorularla karşılaşacak. İmam hatip lisesi öğrencileri de kendi alanlarındaki soruları yanıtlayacak. Öğrenciler, lise sonda ÖSS'ye de girecek. Olgunluk sınavlarında alınan puanların ortalaması çıkartılacak. Bu puanın yüzde 25'i ÖSS puanına eklenecek.

Milliyet

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim