'4 Haziran'da tatil' müjdesi

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Dünya Çevre Günü dolayısıyla okulların 4 Haziran'da tatil ilan edileceğini açıkladı. 15 milyon öğrenci, öğretmenler, bakanlık personeli ve velilerle birlikte 20 milyon kişinin aynı anda çevre temizliği yapacağını kaydede

'4 Haziran'da tatil' müjdesi

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Dünya Çevre Günü dolayısıyla okulların 4 Haziran'da tatil ilan edileceğini açıkladı. 15 milyon öğrenci, öğretmenler, bakanlık personeli ve velilerle birlikte 20 milyon kişinin aynı anda çevre temizliği yapacağını kaydeden Çelik, "Öğleye kadar bunu yapacaksınız, öğleden sonra hepiniz piknik yapacaksınız, çalıp oynayacaksınız" dedi.

Dünya Sigarasız Günü ve kapalı alanlarda sigara içilmesini yasaklayan Kanun'un uygulanmaya başlanmasından dolayı Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonu'nda 'Sigara ve Gençlik Şöleni' düzenlendi. Şölene Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Cevdet Erdöl, AK Parti Sivas Milletvekili ve olimpiyat şampiyonu halterci Hamza Yerlikaya ile öğrenci ve öğretmenler katıldı.

Öğrencilerin sundukları halkoyunları ve tiyatro gösterileri ile başlayan şölende bir konuşma yapan Milli Eğitim Bakanı Çelik, bir günün Dünya Sigarasız Günü olarak kutlanmasının yetmeyeceğini belirterek, 365 günün sigarasız geçmesi dileğinde bulundu. Hayatı boyunca hiç sigara içmediğini kaydeden Çelik, öğrencilerinin yanında sigara içen öğretmenler ve çocuklarının yanında sigara içen anne ve babaların kötü örnek olduklarını ifade etti.

Çevrenin temiz tutulmasının önemine de işaret eden Bakan Çelik, her tarafta sigara izmariti bulunduğundan yakındı. Sigara içenlerin izmaritini yere atmasının büyük bir ayıp olduğunu vurgulayan Çelik, çevrenin korunmasında duyarlı olunmasını istedi. Çelik, "Herhalde tütün tüccarlarının cebini doldurmak için kendi sağlığımızdan fedakarlık yapma, kendi sağlığımızı feda etme gibi bir akılsızlığa düşmeyiz" şeklinde konuştu.

"BÜTÜN ZAMANLARIN EN BÜYÜK ÇEVRE ETKİNLİĞİNİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ"

4 Haziran'da Türkiye'de bütün zamanların en büyük çevre etkinliğini gerçekleştireceklerini duyuran Bakan Çelik, 4 Haziran'da okulların tatil olacağını açıkladı. Çelik'in 'tatil' müjdesi, salonu dolduran öğrenciler tarafından coşkuyla karşılandı. 5 Haziran'da Dünya Çevre Günü'nün kutlandığına işaret eden Çelik şunları kaydetti:

"Ondan bir gün önce 15 milyon öğrenci, öğretmenler dahil 1 milyon personel ve gönüllü velilerle beraber 20 milyon kişi aynı anda, bütün deniz kıyılarında, göl ve akarsu havzalarında, piknik alanlarında, açık alanlarda çevre temizliği yapacağız, poşet toplayacağız, çöp toplayacağız. Sonra da bunları imha edeceğiz. Öğleye kadar bunu yapacaksınız, öğleden sonra hepiniz piknik yapacaksınız, çalıp oynayacaksınız."
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim