2024 KPSS başvuruları başladı mı? 2024 KPSS başvuruları ne zaman başlıyor?

2024 KPSS başvuruları başladı mı? 2024 KPSS başvuruları ne zaman başlıyor? İşte detaylar

2024 KPSS başvuruları başladı mı? 2024 KPSS başvuruları ne zaman başlıyor?

ÖSYM tarafından düzenlenen Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) başvuruları bugün itibariyle başladı. KPSS Lisans başvuruları 3 Mayıs'ta başlayıp, 15 Mayıs'a kadar devam edecek. Geç başvurular ise 22-23 Mayıs tarihlerinde kabul edilecek.

KPSS BAŞVURU ÜCRETLERİ AÇIKLANDI

KPSS başvuru ücretleri de ÖSYM tarafından açıklandı. Buna göre, KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri oturumları için her bir oturum başına 350 TL, KPSS Alan Bilgisi Sınavları için ise her bir oturum başına 235 TL ücret belirlendi. Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) için her bir alan başına ödenecek tutar da 350 TL olarak açıklandı.

BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Adaylar, ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden kendi şifreleri ile giriş yaparak sınav başvurularını yapabilirler. Başvuru süreci, sınav ücretinin yatırılması ile tamamlanacak.

KPSS 2024 ÖNLİSANS VE ORTAÖĞRETİM BAŞVURULARI

KPSS Önlisans sınavı için başvurular 13 Haziran'da başlayacak ve 2 Temmuz'a kadar devam edecek. Önlisans sınavı 1 Eylül'de gerçekleştirilecek ve sonuçları 20 Eylül'de açıklanacak. KPSS Ortaöğretim sınavı için başvurular ise 18 Temmuz'da başlayıp, 30 Temmuz'da sona erecek. Sınav, 15 Eylül'de yapılacak ve sonuçları 4 Ekim'de ilan edilecek.

KPSS DHBT BAŞVURULARI VE SINAV TARİHLERİ

KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) sınavı için başvurular 9 Ağustos'ta başlayacak ve 15 Ağustos'ta son bulacak. DHBT sınavı 22 Eylül'de yapılacak ve sonuçları 16 Ekim'de duyurulacak.

2024 KPSS SINAV TAKVİMİ

Genel Yetenek-Genel Kültür-Eğitim Bilimleri oturumları 14 Temmuz'da, Alan Bilgisi sınavlarının ilk gün oturumları 20 Temmuz'da, ikinci gün oturumları 21 Temmuz'da, ÖABT 4 Ağustos'ta, KPSS Önlisans 1 Eylül'de, KPSS Ortaöğretim 15 Eylül'de ve KPSS DHBT 22 Eylül'de gerçekleştirilecek.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler