2010 ÖSS böyle olacak

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, 2010 yılında üniversiteye girişte uygulanacak yeni sınav sisteminin ana hatlarının belli olduğunu belirterek, detaylarla ilgili çalışmanın Haziran ayına kadar tamamlanmasını planladıklarını bildirdi. Yarımağan, 'Geli

2010 ÖSS böyle olacak

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, 2010 yılında üniversiteye girişte uygulanacak yeni sınav sisteminin ana hatlarının belli olduğunu belirterek, detaylarla ilgili çalışmanın Haziran ayına kadar tamamlanmasını planladıklarını bildirdi.

Yarımağan, 'Gelişmiş ülkelerin hiçbiri artık tüm ölçme değerlendirme işlemlerini çoktan seçmeli yapmıyor. Biz de çoktan seçmeli derslerden tamamen vazgeçmek istemiyoruz ama bunun yanında kısa cevaplı, açık uçlu soruların da sorulduğu bir sistem oluşturmak istiyoruz'' dedi. Adayların sınava hazırlanmalarını etkileyecek herhangi bir değişiklik yapılmadığını vurgulayan özellikle Anadolu öğretmen lisesi mezunu adayların yararlandığı ek katsayı uygulamasının da yeniden gözden geçirileceğini belirtti. Yarımağan, sınavın detaylarıyla ilgili çalışmaların en geç Haziran ayın kamuoyuna duyurulacağını bildirdi.

Prof. Dr. Aydın YÖK üyesi

Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Akif Aydın'ın, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Üyeliğine atanmasına ilişkin karar, Resmi Gazete'de yayımlandı. Kararda, Cumhurbaşkanı Gül'ün, bu yöndeki Bakanlar Kurulu kararını onayladığı bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim