20 Bin Öğretmen Atanacak

Milli Eğitim Bakanlığı, 20 bin yeni öğretmen alımı için hazırlık yapıyor. Maliye Bakanlığı'ndan 30 bin yeni öğretmen kadrosu isteyen ancak bunun 20 binini kabul ettiren Milli Eğitim Bakanlığı, işe başlayacak öğretmenlerin 10 binini kadrolu, kalan 10 binin

20 Bin Öğretmen Atanacak

Milli Eğitim Bakanlığı, 20 bin yeni öğretmen alımı için hazırlık yapıyor. Maliye Bakanlığı'ndan 30 bin yeni öğretmen kadrosu isteyen ancak bunun 20 binini kabul ettiren Milli Eğitim Bakanlığı, işe başlayacak öğretmenlerin 10 binini kadrolu, kalan 10 binini de sözleşmeli olarak atayacak.

KPSS'YE DE BAKILACAK

Ağustos ayının ikinci yarısında atamaları gerçekleştirmek isteyen bakanlık, öğretmen adaylarının merakla beklediği KPSS sınav sonuçlarını da değerlendirecek. Atamalarda önçelik, sınıf öğretmenliği başta olmak üzere İngilizce, bilgisayar, matematik ve Türkçe branşlarına verilecek.

Kadro bekleyen öğretmen adayları buruk bir sevinç yaşıyor. Maliye Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı'nın toplam 30 bin kadro isteğine karşılık '20 bin' kadro verdi. Bu rakamın da 10 bininin kadrolu, 10 bininin sözleşmeli öğretmen atamasında kullanılacağını bildirdi. Milli Eğitim 20 bin sözleşmeli öğretmen kadrosunda ısrar ederken, Maliye kalan 10 bin sözleşmeli atama hakkını yıl sonuna doğru verecek. Ayrıca mevcut sözleşmeli öğretmenlerden kadroya alınacakların yerine de yeni sözleşmeli öğretmenler atanacak.

KPSS SONUÇLARI BEKLENİYOR

Öte yandan, öğretmen adaylarının büyük merakla beklediği KPSS sonuçları önümüzdeki hafta açıklanacak. Atamaların ise Ağustos'un ikinci yarısında yapılması bekleniyor. Gerçekleştirilecek öğretmen atamalarında branşların kontenjanlarının ise geçmiş yıllara yakın oranlarda olacağı tahmin ediliyor. Ağustos'ta sınıf öğretmenliği başta olmak üzere İngilizce, bilgisayar, ilköğretim matematik ve Türkçe branşlarına ağırlık verilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim