20 bin öğrenciye müjde!

 Anne ve babası vefat edenlere, vücut fonksiyon kaybı yüzde 40 olanlara, terör nedeniyle köyleri boşaltılanlara burslarda öncelik verilecek. YÜKSEKÖĞRENİM Kredi ve Yurtlar Kurumu’ndan (YURT-KUR) aldığı bursu herhangi bir sebeple kesilen üniversite son sın

20 bin öğrenciye müjde!

 

Anne ve babası vefat edenlere, vücut fonksiyon kaybı yüzde 40 olanlara, terör nedeniyle köyleri boşaltılanlara burslarda öncelik verilecek.
 
YÜKSEKÖĞRENİM Kredi ve Yurtlar Kurumu’ndan (YURT-KUR) aldığı bursu herhangi bir sebeple kesilen üniversite son sınıf öğrencilerine tekrar burs verilecek. Avrupa Birliği (AB) ile ortak çalışma yapan YURTKUR, bu durumda olan 10 bini kız, toplam 20 bin öğrenciye, Aralık ayından başlayarak, 260 TL verecek. Öğrenciler, yılbaşından itibaren de zamlı burslarını alabilecekler. Proje kapsamında ayrıca bu öğrencilere mezun olduktan sonra iş hayatına geçişle ilgili destek de sağlanacak.
 
 
AB Türkiye Delegasyonu Heyeti ve YURTKUR Genel Müdürü Hasan Albayrak’ın imzaladığı işbirliği projesine göre, üniversite son sınıfta öğrenim gören 20 bin öğrenci YURTKUR’un öncelikli olarak burs verdiği öğrenciler ile diğer öğrenciler arasından seçildi. Bu kapsamda anne ve babası vefat etmiş olanlara, vücut fonksiyon kaybı yüzde 40 olanlara, SHÇEK’e bağlı yurtlarda kalmakta iken orta öğretimini bitirenlere, malul, vazife malullüğü maaşı alanların veya almaya hak kazandığı halde ölenlerin çocuklarına ve terör nedeniyle köyleri boşaltılanlara burslarda öncelik verilecek.
 
İŞ BULMADA KOLAYLIK
 
İşbirliği anlaşması sonrasında desteğe ihtiyacı olduğu tespit edilen öğrenciler, projenin hayata geçmesinde önemli rol oynayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na da bildirildi. Bu öğrencilere burs ödemelerinin sonlandırılmasından ardından “İş Gücü Piyasasına Katılmasını Kolaylaştırma Operasyonu” adı altında projenin devamı olarak çalışma hayatına yönlendirilmeleri konusunda bakanlık ile ortak programlar da düzenlenecek. Albayrak, projeyle ilgili olarak “Daha önce burs alıp çeşitli sebeplerle başarısız olan mağdur öğrenciler AB’nin bu olumlu ve güzel girişimiyle hayata daha pozitif olarak hazırlanacak” dedi. AB’nin Türk öğrencilerine verdiği desteğin kendilerini memnun ettiğini belirten Albayrak şöyle devam etti: “Dünyada tüm insanlar kardeştir. AB bu bursla kardeşlik duygusunu ortaya koymuştur. Bu 20 bin öğrenci hem bilgileriyle hem eğitimleriyle tüm dünya kardeşliğine örnek olacaktır.”
 
4 ÜLKEDE YURT
 
868 bin öğrenciye öğrenim kredisi, 432 bin öğrenciye burs verdiklerini belirten Albayrak, “5.5 Milyar TL bütçe ile bakanlıklar dahil 15’inci sıradayız. Yurt dışında Kıbrıs’ta yurt açtık. Sırada Londra, Avusturya, Kazakistan, Azerbaycan var. Dünyanın neresinde olursa olsun yurt dışında öğrenim gören TC vatandaşı öğrencilerimize burs veya öğrenim kredisi veriyoruz. Gençliğe katkı sağlayıp donanımlı öğrenciler yetiştirmek istiyoruz” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler