"150 bin öğretmen açığı var"

Koncuk yaptığı yazılı açıklamada, ''Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in öğretmen açığı olmadığında ısrar etmesine rağmen Bakanlığın Personel Genel Müdürü Necmettin Yalçın'ın öğretmen açığının 140 bin olduğunu açıkladığını'' kaydetti. Bakan Çelik'in öğret

"150 bin öğretmen açığı var"
Koncuk yaptığı yazılı açıklamada, ''Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in öğretmen açığı olmadığında ısrar etmesine rağmen Bakanlığın Personel Genel Müdürü Necmettin Yalçın'ın öğretmen açığının 140 bin olduğunu açıkladığını'' kaydetti.

Bakan Çelik'in öğretmen açığının ne kadar olduğu konusunda rakamlar vermekten kaçındığını savunan Koncuk, açıklamasında şunları kaydetti:

''Bakan Çelik istese de istemese de Türkiye'de öğretmen açığı vardır. Atanan öğretmen sayısının ihtiyacı karşılamadığı bir gerçektir.

Bugün Türkiye'de en az 150 bin öğretmen açığı vardır. Sadece Erzurum'da 2 bin 800 öğretmen ihtiyacı bulunmaktadır. (Türkiye'de öğretmen açığı yoktur) iddiasında olanların 100 binin üzerinde ücretli öğretmen görevlendirmesini de neye göre yaptıklarını açıklaması gerekmektedir. İşsiz öğretmen sayısı ise 190 bindir.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler