12 bin 774 öğretmen atandı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 13 bin pozisyona 12 bin 774 sözleşmeli öğretmen ataması atamaları dolayısıyla MEB Başöğretmen Salonu'nda toplantı düzenlendi. Toplantıda konuşan Çelik, hükümetin eğitime öncelik verdiğini kaydederek, bu kapsamda kamunun kulla

12 bin 774 öğretmen atandı
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 13 bin pozisyona 12 bin 774 sözleşmeli öğretmen ataması atamaları dolayısıyla MEB Başöğretmen Salonu'nda toplantı düzenlendi.

Toplantıda konuşan Çelik, hükümetin eğitime öncelik verdiğini kaydederek, bu kapsamda kamunun kullanımı için serbest bırakılan kadroların yüzde 50'den fazlasının, bütçeden de en fazla payın MEB'e ayrıldığını anlattı.

Her yıl 35-40 bin öğretmen ataması yapıldığını belirten Çelik, her yıl emekli olan öğretmenlerin yerlerinin doldurulması gerektiğine işaret etti. MEB'de öğretmen ihtiyacının süreklilik gösterdiğini söyleyen Çelik, şöyle konuştu:

''2009 yılında Şubat ayında da Ağustos ayında da öğretmen ataması yapılacak. Çünkü bir taraftan emekli öğretmenlerin yerini doldurmamız gerekiyor bir taraftan da okul öncesi eğitim başta olmak üzere eğitimin her alanında okullaşma oranları gittikçe büyüyor.

2009 yılında kaç öğretmen atayacağımız, 2009 yılının sonuna kadar emekli öğretmenlerimizin sayısına ve bize Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığının tahsis edeceği kadrolara bağlıdır.

Her yıl ocak ayında bu rakamları açıklıyoruz.''
Bugünkü atamalarla birlikte öğretmen sayısının 664 bini bulacağını kaydeden Çelik, Ankara, Niğde, Bartır ve Kırşehir illeri hariç 77 ile atama yapılacağını belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim