1 Nisan'da üniversiteler tatil mi?

1 Nisan'da üniversiteler tatil mi? İşte detaylar...

1 Nisan'da üniversiteler tatil mi?

Türkiye, 31 Mart Pazar günü yerel seçimler için oy kullanacak. Üniversite öğrencileri dahil, 18 yaşını doldurmuş tüm bireyler, oy vermek amacıyla sandıklara gidecek. Özellikle farklı şehirlerde ikamet eden öğrenciler için yolculuk söz konusu olacak. Bu bağlamda, Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) üniversiteleri 1 Nisan Pazartesi günü tatil edip etmeyeceği merak ediliyor.

Her üniversitenin rektörlüğü, 1 Nisan Pazartesi gününün tatil olup olmayacağına kendisi karar verecek; dolayısıyla bu konuda henüz genel bir açıklama yapılmamıştır. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı, 31 Mart'taki seçimler için okulların hazır olduğunu ve bu tarihte eğitime ara verileceğini bildirdi.

Seçim gününde, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde, seçmenlerin oy kullanma alanlarına cep telefonu, fotoğraf makinesi ve her türlü kayıt cihazı ile girmeleri yasaktır. Bu cihazlar, oy verme işlemi tamamlanıncaya kadar ilgili sandık görevlilerine teslim edilmelidir. Aksi takdirde, ilgili vatandaşlar cezai işlemle karşılaşabilirler.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim