Düzköy'lü öğrencilerden özel bir proje

Düzköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde kurulan proje gönüllüleri ekibi, “Engel Sizseniz, Engelsizsiniz” adlı eTwinning projesini hayata geçirdi. 

Düzköy'lü öğrencilerden özel bir proje

Haber61 / Haber Merkezi / Meryem Kandemir 

Trabzon'un Düzköy ilçesi  Gökçeler İlkokulu sınıf öğretmenleri Sema Yıldırım ve Suna Çelik'in koordinatörlüğünü yaptığı ve Hacer Asanoğlu sorumluluğunda yürütülen proje kapsamında çocukların işitme engelli öğrencilerle tanışması, kaynaşması, öğrendiklerini uygulaması ve işitme engelliliği konusunda empati yapabilmesi için Ortahisar Çamlık İşitme Engelliler Okulu ziyaret edildi. 


Ziyarette, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fatma Zehra Aydın, Düzköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Altuntaş, Gökçeler Ortaokulu Müdürü Hüseyin Moradaoğlu, Doğankaya Ortaokulu Okul Müdürü Alaattin Bekar ve Düzköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Proje Koordinatörü Şükriye Selçuk ve Trabzon İl Milli Eğitim ARGE Biriminden Proje Uzmanları Muhammet Türkmen ve Erol Şahin hazır bulundu. 

Okulda işaret dilini öğrenen Düzköy'lü öğrenciler yeni arkadaşlarıyla işaret dilini kullanarak iletişime geçti. İşitme engelli çocuklar kendilerini anlayan yeni arkadaşlarıyla kısa sürede kaynaşarak oyunlar oynadı. Proje koordinatörleri Sema Yıldırım, Suna Çelik ve Hacer Asanoğlu tarafından organize edilen programda, Düzköy'deki okullardan gelen 48 öğrenci işaret dili ile şarkılar söyleyip, horon ve dans etti.

Konu hakkında bilgi veren Düzköy Gökçeler İlkokulu öğretmeni Sema Yıldırım şunları söyledi: "4-16 yaş aralığındaki öğrencilere işaret dilini öğreterek ve işitme engelli çocuklarla kaynaşmalarını sağlayarak, işitme engellilerin sorunlarına ışık tutmayı ve çocuklara empati bilinci aşılamayı amaçlıyoruz. Ulusal bir proje olan  “eTwinning” bağlı olan projemiz gönüllü öğretmenlerin kendi imkânlarıyla hayata geçti. Öğretmenlerimiz ders aralarında fırsat buldukça çocuklara her an işaret dili öğreterek farkındalık yaratmaya çalışıyor. bugün buraya 3 okul olarak geldik. Çalışmalarımız bundan sonra da devam edecek." İşitme engelli öğrencilerin Düzköy'ü tanımalarını isediklerini söyleyen Sema Yıldırım, "Buradaki öğrencilerimizi okulumuzda, ilçemizde ağırlayacağız. Çal Mağarası'na götüreceğiz. Haziran ayında da geniş çaplı bir konserimiz olacak. Öğrenciler arasında mektuplaşma ve hediye alışverişi gibi çalışmalar yapmayı düşünüyoruz" dedi. 

“Engel sizseniz Engel Sizsiniz” projesinin Türkiye'de 21 paydaşı olduğunu ifade eden Yıldırım, projeyi hayata geçirmiş olmaktan mutluluk duydularını dile getirdi. 





















 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber