Zelenski: Yeni yaptırım paketini bekliyoruz

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Rus ordusunun son yılların en büyük kayıplarını yaşadığını söylerken, “AB'nin Rusya'ya karşı yeni yaptırım paketini bekliyoruz” dedi.

Zelenski: Yeni yaptırım paketini bekliyoruz

Rusya, Ukrayna'daki askeri operasyonunu yeni şehirleri hedef alarak genişletiyor. Ukrayna askerleri Başkent Kiev'e ilerleyen Rus birliklerini püskürtmek için mücadele ediyor.

İşgalde 2. hafta geride kalırken Ukrayna'nın Dnipro kenti ilk kez Rus güçleri tarafından hedef alındı. Yetkililer aralarında bir anaokulunun da bulunduğu 3 bölgeye hava saldırısı yapıldığını duyurdu. Saldırıda vurulan bir ayakkabı fabrikasında yangın çıktı.

Rusya'nın kuşatma altında tuttuğu güney kenti Mariupol'de aralarında Türklerin de bulunduğu 100'e yakın kişinin bir camide mahsur kaldığı belirtilirken, mahsur kalanları bölgeden tahliye etmek için operasyonun sürdüğü aktarılıyor.

'RUS ORDUSU SON YILLARIN EN BÜYÜK KAYIPLARINI YAŞADI'

Açıklamalarda bulunan Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Rus ordusunun son yılların en büyük kayıplarını yaşadığını söyledi.

Ukrayna Devlet Başkanı, geçtiğimiz saatlerde kaçırılan Melitopol Belediye Başkanı’nın derhal serbest bırakılmasını talep etti. 

Zelenski, “31 Rus taktik taburu mücadeleye elverişsiz duruma getirildi” derken, “Rusya Ukrayna'ya yeni askerler gönderiyor” diye konuştu.

Ukrayna Devlet Başkanı,  “AB'nin Rusya'ya karşı yeni yaptırım paketini bekliyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya