Yunanlıların Gözü Yeni Mecliste

Yunanistan Dışişleri Bakanı Bakoyanni, "Türk-Yunan ilişkilerinin iyileştirilmesinin Türkiye'nin AB sürecine ek argüman oluşturacağını" söyledi.

Yunanlıların Gözü Yeni Mecliste

Yunanistan Dışişleri Bakanı Bakoyanni, "Türk-Yunan ilişkilerinin iyileştirilmesinin Türkiye'nin AB sürecine ek argüman oluşturacağını" söyledi.

Bakoyanni, Atina'da yayımlanan To Vima gazetesindeki demecinde, Türkiye'nin AB süreci ve genel seçimlerin sonucuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin AB üyeliği konusunda AB içerisindeki bazı olumsuz görüşlere karşın Yunanistan'ın, Türkiye'nin AB sürecini desteklemeyi sürdürdüğünü belirten Bakoyanni, "İkili ilişkilerin iyileştirilmesinin bu konuya yardımcı olacağını" kaydetti.

Bakoyanni, "Hükümetimiz bu konuda, gerçekleşmesi durumunda Türkiye'nin AB üyeliğine ek argüman oluşturacak olan ikili ilişkilerin ilerletilmesini önererek, açıkça ve sorumluluk içerisinde tavrını ortaya koyuyor. Yunanistan elini uzatıyor, Türkiye'nin de karşılık verme zamanı geldiğine inanıyoruz" dedi.

Türkiye'nin AB üyeliği konusunda Avrupa kamuoyunun önemli bir bölümünde olumsuz bir ortam oluşmaya başlamasına karşın Atina'nın bu konudaki politikasının "tam uyum, tam üyelik" şeklinde sürdüğünü ifade eden Bakoyanni, bu konuda Yunanistan'ın da onayı olmadan farklı bir karar alınamayacağını söyledi.

Bakoyanni, "Türkiye'nin AB üyeliğiyle ilgili siyasi karar 2004'ün Aralık ayında belirlendi. Bizler politikamızı sürdürüyoruz. Bugünkü sürecin, özel bir ilişkiye dönüştürülmesinin, getireceği tüm tehlikelerle birlikte önemli bir siyasi ön çalışmayı zayıflatacağını düşünüyoruz. Bu konuda oy birliği şart olmasından dolayı bizin onayımız olmadan hiçbir karar alınamaz" diye konuştu.

Türkiye'deki genel seçim sonuçlarına değinen Bakoyanni, "Yeni hükümetin Türkiye'nin AB sürecine bağlı demokratik bir hükümet olmasının Türk-Yunan ilişkilerinin yanı sıra Kıbrıs konusuna yapıcı katkılardabulunabileceğine inandığını" söyledi.

Bakoyanni, "Bir ülkenin dış politikasının bir gecede değişebileceğine inanmamakla birlikte, bu konuda kesin bir karara varabilmek için, yeni hükümetin politikasıyla ilgili açık örnekler bekliyoruz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Dünya