Yunanistan'da Yangın Sönmedi

Yunanistan'da son üç günde 52 kişinin ölümüne yol açan orman yangınları, söndürme çalışmaları için dış ülkelerden gelen yardıma karşın hala kontrol altına alınamadı.Yunan basın-yayın organları, Mora yarımadasındaki İlia, Lakonia ve Arkadya bölgeleri ile E

Yunanistan'da Yangın Sönmedi

Yunanistan'da son üç günde 52 kişinin ölümüne yol açan orman yangınları, söndürme çalışmaları için dış ülkelerden gelen yardıma karşın hala kontrol altına alınamadı.


Yunan basın-yayın organları, Mora yarımadasındaki İlia, Lakonia ve Arkadya bölgeleri ile Eğriboz (Eivia) yarımadasındaki yangınların kontrol altına alınamadığını, gece boyunca birçok noktada yeni yangınlar çıktığını bildirdiler.

Atina haber ajansı ANA, Mora yarımadasının güneyinde yer alan Taigetos Dağı'nda gece saatlerinde üç ayrı noktada çıkan yangının tehlikeli şekilde Kalamata kentine yaklaştığını, bölgedeki çok sayıda köyün boşaltıldığını duyurdu.

Bu arada, Yunanistan'ın yardım çağrısına yanıt veren bazı ülkelerin yangın söndürme uçak ve helikopterleri ile özel itfaiye ekipleri gönderdiği bildirildi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya