Yunanistan’da borsa açıldı

Yunanistan’ın Euro Bölgesi’nden çıkmasını engellemek için uygulamaya konulan sermaye kontrolü nedeniyle 5 hafta boyunca kapalı olan Yunanistan borsası, yüzde 23 düşüşle açıldı.Borsada yaşanan düşüş özellikle bankaları vurdu. Yunan bankaları günlük ticaret

Yunanistan’da borsa açıldı

Yunanistan’ın Euro Bölgesi’nden çıkmasını engellemek için uygulamaya konulan sermaye kontrolü nedeniyle 5 hafta boyunca kapalı olan Yunanistan borsası, yüzde 23 düşüşle açıldı.

Borsada yaşanan düşüş özellikle bankaları vurdu. Yunan bankaları günlük ticaret limitinin yüzde 30’u değerinde kayıp yaşadı. Avrupa’nın geri kalanı ise bu düşüşten çok fazla etkilenmedi.

29 Haziran’da bankalarla birlikte Yunan borsası da sermaye kontrolünün sağlanması ve ülkenin ekonomik krize girmesini önlemek için kapatılmıştı. 20 Temmuz’da bankaların açılmasının ardından bu sabah erken saatlerde de borsa açıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler