Yunanistan Dünya Kupasında

2010 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 2. Grubun 2.'si Yunanistan, 0-0'ın rövanşında 6. Grubun 2.'si Ukrayna'ya konuk olduğu play-off maçında Salpingidis'in golüyle gülerek adını Güney Afrika'da düzenlenecek olan turnuvaya yazdırmayı başardı. 2010 Dünya Kupas

Yunanistan Dünya Kupasında


2010 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 2. Grubun 2.'si Yunanistan, 0-0'ın rövanşında 6. Grubun 2.'si Ukrayna'ya konuk olduğu play-off maçında Salpingidis'in golüyle gülerek adını Güney Afrika'da düzenlenecek olan turnuvaya yazdırmayı başardı.

2010 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 2. Grubunu 2. sırada tamalayana Yunanistan ile, 6. Grubu 2. sırada tamamlayan Ukrayna arasındaki play-off ilk maçı 0-0 sona erince bir çok kişi Mikhaylichenko'nun öğrencilerini Güney Afrika biletine daha yakın bulmaya başladı ancak beklendiği gibi olmadı.

Stat: Donbass Arena

Hakem: Olegario Benquerenca (POR)

Ukrayna: Pyatov, Rakitskiy, Kucher, Mykhalyk (Dk. 66 Gai), Khacheridi, Kobin, Aliev (Dk. 57 Seleznyov), Tymoschuk, Yarmolenko (Dk. 69 Husyev), Shevchenko, Milevskiy

Teknik direktör: Aleksey Mikhaylichenko (UKR)

Yunanistan: Tzorvas, Spyropoulos, Vyntra, Kyrgiakos, Moras, Papastathopoulos (Dk. 29 Pliatsikas), Katsouranis, Karagounis, Samaras, Charisteas, Salpingidis.

Teknik direktör: Otto Rehhagel (ALM)

Sarı Kartlar: YOK

32. dakikada Samaras'ın güzel pasını alan Salpingidis, Ukraynalıların ofsayt itirazları arasında kaleci Pyatov ile karşı karşıya kaldı ve düzgün bir vuruşla fileleri havalandırdı.

Yunanistan ile çıktığı 29. maçında sadece 2. kez ağları bulan forvet, takımına maçın geri kalan kısmında çok büyük bir avantaj getirecek olan deplasman golünü atmayı başardı.

İlk yarının kalan dakikalarında başka gol olmayınca soyunma odasına Rehhagel ve öğrencileri 1-0 önde girdi.

Dünya Kupası umutlarını koruyabilmek için 2. yarıda 2 gol birden bulması gereken Ukrayna taktiksel değişikliklerin de etkisiyle var gücüyle saldırsa da Yunanistan'ın özellikle Euro 2004'te kazandıkları sürpriz şampiyonlukta kendilerine çok yardımcı olan katı savunmasını aşmayı başaramadı.

2. yarının en önemli pozisyonu 56. dakikada Aliev'in kullandığı serbest vuruşta Milevskiy'nin tamamlamak üzere olduğu topu kaleci Tzorvas uzaklaştırdı.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca karşılaşmadan Yunanistan 1-0'lık galibiyetle ayrıldı.

Böylelikle Yunanistan Güney Afrika'da düzenlenecek olan 2010 Dünya Kupası'na katılma hakkı kazanırken, Urayna ise taraftarı karşısında hüsran yaşadı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya