Yunanistan başaramadı! Yeniden istedi

Uluslararası Para Fonu (IMF), Yunan mercilerinden, IMF'den yeni kredi imkanı talep ettiklerini bildiren bir mektup aldıklarını teyit etti. IMF'den yapılan yazılı açıklamada, "Yunan mercilerinden, IMF'den yeni kredi imkanı istediklerini bildiren bir mektup

Yunanistan başaramadı! Yeniden istedi
Uluslararası Para Fonu (IMF), Yunan mercilerinden, IMF'den yeni kredi imkanı talep ettiklerini bildiren bir mektup aldıklarını teyit etti.
 
IMF'den yapılan yazılı açıklamada, "Yunan mercilerinden, IMF'den yeni kredi imkanı istediklerini bildiren bir mektup aldığımızı teyit ediyoruz. İlgili müzakerelerin zamanlaması ve usulü konusunda Yunan mercileri ve Avrupalı ortaklarımızla görüşeceğiz" denildi.
 
Yunanistan, toplamda 2 milyar avroya ulaşan gecikmiş borçlarını IMF'ye hafta başında ödeyerek, yeni finansman talebinde bulunma hakkını elde etmişti.
 
Bu arada, Yunanistan ve kreditörlerinin 3. kurtarma paketine ilişkin müzakerelere dün başlaması gerekiyordu, ancak, bu sefer Brüksel yerine Atina'da yapılması planlanan müzakereler, ülkedeki şiddetli protestolardan kaynaklanan güvenlik endişeleri nedeniyle ertelendi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler