Yunanistan ATATÜRK'ü örnek aldı

   Yunan Kathimerini gazetesi, kriz için son çarenin bir ‘Büyük Taarruz’ olduğunu belirterek, “Türkiye Büyük Taarruz ile Yunan ordusunu dağıttı. Yunanistan aynısını yapmalı. Bir dış düşmana karşı değil, kendi kötü benliğine karşı” dedi. Yunanistan’ın ifla

Yunanistan ATATÜRK'ü örnek aldı

 

 

 

Yunan Kathimerini gazetesi, kriz için son çarenin bir ‘Büyük Taarruz’ olduğunu belirterek, “Türkiye Büyük Taarruz ile Yunan ordusunu dağıttı. Yunanistan aynısını yapmalı. Bir dış düşmana karşı değil, kendi kötü benliğine karşı” dedi.

 

Yunanistan’ın iflas ederek “yok olmaması” için son çarenin, Türkiye’nin 1922’de Kurtuluş Savaşı’nda yaptığı gibi bir “Büyük Taarruz” olduğu ifade edildi. Yunanistan’ın önde gelen gazetelerinden Kathimerini’de yer alan analizde “Türkiye, Ağustos 1922’de, Büyük Taarruz olarak tanımlanan atak ile Yunan ordusunu dağıttı. Yunanistan 2012’de acilen aynı şeyi yapmalı. Bir dış düşmana karşı değil tabii, kendi kötü benliğine karşı” denildi. Kathimerini’deki yazı “Yunanistan ve Büyük Taarruz” başlığı ve “Türkiye, AB’den ekonomik paket almadan, süratle kalkınıyor” alt başlığı ile yer aldı.

"Yardımı çarçur ettik"

Kathimerini’deki İlias Maglinis imzalı yazıda, Türkiye’nin süratle kalkındığı vurgulanırken yazarın son günlerde Anadolu’da yaptığı turistik geziden de izlenimler aktarılıyor. Yazıda şu ifadeler dikkati çekiyor:

 

“Recep Tayyip Erdoğan İslam geleneklerine göz kırpıyor, Osmanlı İmparatorluğu’nun haşmetini özlüyor izlenimi yaratıyor. Ancak aynı zamanda, gelenek ile bugününün armonik birlikteliğini şimdilik başarıyor... Projenin ne derece sabit, devamlılık ve derinlik içerdiğini henüz bilmiyoruz ama, eğer içine kapanık neo-imparatorluk hülyaları nedeniyle kendi kendini yok etmezse, birkaç yıl sonra bir mucizeden bahsedeceğiz... Sadece Eskişehir ve Bursa’yı kalkınma ve yaşam kalitesi konularında örnek alırsak, Türkiye’nin bu çabasında ciddi olduğunu görüyoruz. Hem de bizim büyük oranını çarçur ettiğimiz AB’nin ekonomik paketlerinin vereceği rahatlık olmadan.”

SAVAŞ MEYDANLARINI GEZDİ

Yunanlıların Anadolu bozgununun başladığı yöreleri de gezen yazar İlias Maglinis, Kathimerini’deki yazısında düşüncelerini şöyle dile getirdi: “Dumlupınar’da gezerken, Sakarya nehrinin sakin akışını izlerken, Ocak ve Mart 1921’de Yunan ordusunun İnönü’de tattığı ilk acılı yenilgileri düşünürken aynı zamanda, Yunanistan’ın ne kadar sıkça kendi kendini yok etme ile flört ettiğini de hatırlıyoruz.” Yazar, Yunanlıların Anadolu bozgunu için ise “Bu milli bozgun evvela bizim trajik yanlışlarımız, mantıksız kararlarımız ve tarihte her zaman olduğu gibi siyasi particilik saçmalığımızın sonucuydu” ifadesini kullandı

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler