Yolsuzluk şüphesi vazgeçirdi..!

Komşumuz Irak, Rusya ile ekim ayında imzaladığı taarruz helikopterlerinin ve uzun menzilli füzelerin satışını kapsayan 4.2 milyar dolarlık silah anlaşmasını iptal ettiğini açıkladı. Başbakan Nuri el Maliki'nin basın sözcüsü konuyla ilgili yaptığı açıklama

Yolsuzluk şüphesi vazgeçirdi..!

Komşumuz Irak, Rusya ile ekim ayında imzaladığı taarruz helikopterlerinin ve uzun menzilli füzelerin satışını kapsayan 4.2 milyar dolarlık silah anlaşmasını iptal ettiğini açıkladı. Başbakan Nuri el Maliki'nin basın sözcüsü konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Maliki Rusya gezisinden dödüğünde yolsuzluklarla ilgili şüpheleri vardı. Yolsuzluğun kendi ekibine sıçramış olmasından kuşkulanıyor. Konuyla ilgili soruşturma devam ediyor" diye konuştu.

Maliki ekim ayında yaptığı açıklamada "Irak'ın kimsenin silah karteline girmesini istemiyoruz. Bu yüzden de ordumuz için yaptığımız alımları çeşitlendiriyoruz" demişti. Konuyla ilgili İngiliz BBC'ye konuşan Centre for Analysis of World Arms Trades Başkanı Igor Korotchenko "Bir ay önce Rusya-Irak arasında imzalanan anlaşmadan sonra ABD bu büyüklükte bir alıma izin vermez demiştim. Yolsuzluk iddiaları  hedef şaşırtmaya yönelik" diye konuştu.
 
ABD Mİ İPTAL ETTİRDİ?
 
Korotchenko Bağdat ile yapılan anlaşmada herhangi bir usulsüzlük olmadığını savunsa da Rus ordusu ve yolsuzluk kavramı son dönemde sık sık bir araya geliyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin geçtiğimiz 10 gün içerisinde önce ihalelerde tanıdıklarına çıkar sağladığı gerekçesiyle Savunma Bakanı Anatoly Serdyukov'u görevden aldı. Sonra da aynı soruşturma nedeniyle Genelkurmay Başkanı Nikolay Makarov istifa etmek zorunda kaldı.
 
Bağdat'la yapılan anlaşmanın Putin'in bizzat gerçekleştirdiği operasyonla bir ilgisi bulunmuyor. Ancak Rus ordusu etrafında son dönemde yolsuzluk iddialarının yoğunlaşıyor olması dikkat çekiyor. Irak'ın bu dev anlaşmayı iptaliyle ilgili Rus tarafından şu ana kadar herhangi bir açıklama ypılmadı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya