Yok mu bu korsanlara dur diyen

Çin'in Şinhua ajansı, kaçırılan Hong Kong bandıralı kargo gemisinin buğday taşıdığını bildirdi.

Yok mu bu korsanlara dur diyen

Çin'in Şinhua ajansı, kaçırılan Hong Kong bandıralı kargo gemisinin buğday taşıdığını bildirdi.

Gemide 25 kişilik mürettebat bulunduğu kaydedildi.

NATO'dan mücadeleye destek

Bu arada, NATO, deniz korsanlarına karşı mücadeleye daha yoğun ve uzun vadeli katkıda bulunmanın yöntemlerini araştırdığını açıkladı.

NATO Sözcüsü James Appathurai, Brüksel'de düzenlediği basın toplantısında, İttifak'ın savaş gemilerinin Somali kıyılarında güvenliğe katkı amacıyla bir aydır görevde olduklarını, bu görevin aralık ortasında son
bulacağını hatırlattı.

NATO üyesi ülkelerin savunma bakanları, geçen ay, Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de yaptıkları toplantıda, Hint Okyanusu'nda, Somali kıyılarında faaliyet gösteren korsanlara karşı mücadeleye katkı amacıyla 7 savaş gemisini
bölgeye göndermeyi kararlaştırmışlardı.

NATO savaş gemilerinin, BM'nin talebi üzerine ve AB ile işbirliği içinde yapılacak operasyonlarda Somali sahillerinde devriye ve bazı gemilere refakat görevi üstleneceği bildirilmişti.

İtalya, Almanya, Yunanistan, Türkiye, İngiltere ve ABD silahlı kuvvetlerinden gelen gemiler arasında Türk firkateyni Gökova'nın da görevde olduğu biliniyor.

NATO Sözcüsü Appathurai, İttifak'ın bu konuda daha uzun vadeli bir rol üstlenmek için görüşmeler başlatacağını, AB operasyonlarına kapsamlı destek sağlamanın da söz konusu olabileceğini söyledi.

AB, geçen hafta aldığı bir karar çerçevesinde, aralık ayında Somali sahillerine hava kuvvetleri destekli 7 kadar gemi gönderecek.

Somali sahillerinde yabancı gemilere korsan saldırılarının rekor düzeye ulaştığını, bu yıl başından beri Hint Okyanusu'nda 92 geminin saldırıya uğradığını belirten ve korsanlara 100 milyon dolar fidye ödendiğini ifade eden
sözcü, korsan saldırıları korkusuyla rota değiştiren gemilerin her gün 20 ile 30 bin dolar kayba neden olduklarını ifade etti.

Appathurai, ayrıca, geçen hafta sonu Kenya açıklarında korsanlar tarafından ele geçirilen Suudi Arabistan gemisi konusunda, bölgede birimleri bulunmayan İttifak'ın bir rol oynayamadığını belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Dünya