Yok artık! Devlet başkanı ülkesine giremedi

Burundi Devlet Başkanı Nkurunziza, eski Genelkurmay Başkanı ve eski İstihbarat Şefi Godefroid Niyombare’nin darbe girişiminin ardından ilk kez halka seslendi.Burundi Devlet Başkanı Pierre Nkurunziza, devlet televizyonunda yayınlanan konuşmasında, "Bu düze

Yok artık! Devlet başkanı ülkesine giremedi

Burundi Devlet Başkanı Nkurunziza, eski Genelkurmay Başkanı ve eski İstihbarat Şefi Godefroid Niyombare’nin darbe girişiminin ardından ilk kez halka seslendi.

Burundi Devlet Başkanı Pierre Nkurunziza, devlet televizyonunda yayınlanan konuşmasında, "Bu düzenbazlığa karşı tüm Burundililerden sükunetlerini korumalarını istiyorum. Durum kontrol altında ve anayasal düzen korunuyor" dedi.

Darbecilerden, aralarından bazılarının yaptığı gibi teslim olmasını istedi.

BUJUMBURA ŞİDDETLİ ÇATIŞMALARA SAHNE OLUYOR

Öte yandan başkent Bujumbura'daki Devlet Radyo ve Televizyon Kurumu binasının çevresinde darbeciler ve hükümet arasındaki çatışmaların devlet başkanı konuşmaya başladıktan hemen sonra alevlendiği belirtildi.

Bölgedeki AA muhabiri, darbecilerin binaya saldırdığını, hükümet yanlılarının ise ateşle karşılık verdiğini söyledi.

Kurumun yayını Devlet Başkanı Nkurunziza'nın telefon bağlantısıyla yaptığı konuşmadan hemen sonra kesildi.

Burundi'deki krize çözüm yollarını görüşmek için düzenlenen Doğu Afrika Topluluğu (EAC) Zirvesi için dün Tanzanya'ya giden Nkurunziza, aldığı darbe girişimi haberleri üzerine ülkesine dönmeye karar vermişti.

Askeri kaynaklar, eski Genelkurmay Başkanı Niyombare'nin, Nkurunziza'nın dönmesini engellemek için ülke sınırlarını ve Bujumbura Havaalanı'nı kapattığını ifade etmişti. Nkurunziza, Tanzanya'nın Darüsselam şehrine dönmek zorunda kalmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler