Yemen’de çatışma: 6 ölü

Yemen’in güneyinde yer alan Aden kentinde karşıt grupların çatışması sonucu6 kişi öldü.Yemen’in güneyinde sabahın erken saatlerinde eski Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih taraftarları ile mevcut Devlet Başkanı Abd Rabbuh Mansur al-Hadi taraftarlarının bir

Yemen’de çatışma: 6 ölü

Yemen’in güneyinde yer alan Aden kentinde karşıt grupların çatışması sonucu6 kişi öldü.

Yemen’in güneyinde sabahın erken saatlerinde eski Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih taraftarları ile mevcut Devlet Başkanı Abd Rabbuh Mansur al-Hadi taraftarlarının birbirlerine girdikleri ifade edildi. Güvenlik güçleri tarafından yapılan açıklamada, çatışmalar sırasında 4 güvenlik gücü ve 2 asker olmak üzere toplamda 6 kişinin hayatını kaybettiği kaydedildi. Açıklamada, şiddetli çatışmalar nedeniyle kentte bulunan uluslararası havalimanının kapatıldığı ve seferlerin bir süreliğine iptal edildiği bildirildi.

Öte yandan, Yemen uçağı ile Kahire’ye gelen 100 kadar yolcuyu uçaktan indiren eylemcilerin, makineli tüfeklerle tehdit ettiği ve yolcuların üzerlerini aradıkları kaydedildi.

İsimlerinin açıklanmasını istemeyen havalimanı yetkilileri, kent merkezine 1 kilometreden daha az mesafede bulunduğu kaydedilen havalimanının patlama sesleriyle sarsıldığını ve en az 2 bombanın havalimanı sahasına düştüğünü dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler