Yanardağ sonunda patladı!

İzlanda'nın en büyük yanardağı, dün gece meydana gelen depremlerin ardından sonunda patladı. Sivil güvenlik, hava sahasının kapatıldığını duyurdu.Yapılan açıklamada, on gündür faaliyet gösteren volkanın kül püskürmediği, ancak buna rağmen kırmızı alarm ve

Yanardağ sonunda patladı!

İzlanda'nın en büyük yanardağı, dün gece meydana gelen depremlerin ardından sonunda patladı. Sivil güvenlik, hava sahasının kapatıldığını duyurdu.

Yapılan açıklamada, on gündür faaliyet gösteren volkanın kül püskürmediği, ancak buna rağmen kırmızı alarm verildiği belirtildi. Kapatılan hava sahası kapsamında herhangi bir uçuş yapılmayacak.

Öte yandan İzlandalı yetkililer, Vatnajokull buzulunun kuzeyindeki lav yatağında bir kilometre uzunluğunda volkanik fisür püskürmesinin oluştuğunu açıkladı.

İzlanda Hava Trafik Kontrol Merkezi, patlamanın meydana geldiği bölgenin üzerindeki hava sahasının bin 500 metreye kadar kapatıldığını açıkladı.

Ülkede 2010 yılında faaliyete geçen Eyyafyallayökül Yanardağı'nın püskürttüğü küller, 100 binden fazla uçak seferinin iptaline ve uluslararası uçuşlarda bir hafta boyunca büyük bir kaos yaşanmasına neden olmuştu.

PAPUA YENİ GİNE'DE HALK TAHLİYE EDİLDİ

Papua Yeni Gine'de de bu sabah Tavurvur Yanardağı'nda patlama meydana geldi.Güney Pasifik ülkesinin Rabaul bölgesindeki Tavurvur Yanardağı çevresinde yaşayanların patlama üzerine tahliye edildiği, bölgede bazı uluslararası uçuşların rotalarının değiştirildiği belirtildi.

Doğu Yeni Britanya Adası'nda bulunan Rabaul kasabasındaki yerleşimlerin büyük bölümü, 1994 yılında Tavurvur'un Vulcan Yanardağı'yla eş zamanlı olarak patlaması üzerine yıkılmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler