Yabancılardan Devamlı Yatırım

Uluslararası Yatırımcılar Derneğinin (YASED) gerçekleştirdiği Barometre Araştırması'nın sonuçlarına göre, uluslararası yatırımcıların yüzde 64'ü, önümüzdeki dönemde Türkiye'de yeni yatırımlar yapmayı planlıyor.Araştırmaya göre YASED üyelerinin son 6 ayda

Yabancılardan Devamlı Yatırım

Uluslararası Yatırımcılar Derneğinin (YASED) gerçekleştirdiği Barometre Araştırması'nın sonuçlarına göre, uluslararası yatırımcıların yüzde 64'ü, önümüzdeki dönemde Türkiye'de yeni yatırımlar yapmayı planlıyor.

Araştırmaya göre YASED üyelerinin son 6 ayda amaçladıkları satış, ihracat ve karlılık hedeflerine büyük oranda ulaştıkları, önemli bir bölümünün ise hedeflerinin de üzerine çıktığı görüldü. Uluslararası yatırımcıların yüzde 52'si üretim ve satışlarda hedeflerini yakaladıklarını belirtirken, yüzde 40'ı ise hedeflerinin de üzerine çıktıklarını bildirdi.

Ekonomik istikrarın büyük oranda iyiye gideceğini ya da aynı kalacağını değerlendiren YASED üyeleri, çok büyük bir oranda doğrudan yabancı yatırımlar için ekonomik ortamın en az şimdiki şartlarda süreceğini veya daha iyi bir hale geleceğini düşünüyor.

Uluslararası yatırımcıların yüzde 64'ü önümüzdeki dönemde yeni yatırımlar yapmayı planladığını belirtirken, yatırımcılar Türkiye'deki yabancı yatırımların önündeki engeller olarak en fazla yasal çerçeve ve yasaların uygulanmasına, kayıt dışı ekonomiye ve bürokratik engellere dikkat çekiyorlar.

İstihdama bakıldığında ise son 6 ayda çalışanlarının sayısını artıranların oranı yüzde 62 iken, YASED üyelerinin yüzde 46'sı da gelecek 6 ayda çalışan sayısını artırmayı planlıyor.

YASED üyeleri yabancı sermayeye etkileyebilecek olumsuz gelişmelerle ilgili olarak yüzde 40 oranında bölgedeki gerginliğin daha da artmasına, yüzde 30 oranında uluslararası piyasada yaşanacak yeni bir ekonomik dalgalanmaya işaret ediyorlar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya