WikiLeaks'e bir darbe daha

 Binlerce diplomatik belgeyi ele geçirip yayınlayarak son yılların en büyük gazetecilik olayına damgasını vuran WikiLeaks internet sitesi, her koldan saldırıya uğramaya devam ediyor. Sitenin tek gelir kaynağı olan bağışlar, PayPal şirketinin heabı kapamas

WikiLeaks'e bir darbe daha

 

Binlerce diplomatik belgeyi ele geçirip yayınlayarak son yılların en büyük gazetecilik olayına damgasını vuran WikiLeaks internet sitesi, her koldan saldırıya uğramaya devam ediyor. Sitenin tek gelir kaynağı olan bağışlar, PayPal şirketinin heabı kapaması yüzünden tehlikeye girdi.

İnternet üzerinde kredi kartıyla ödeme yapma sistemi olan PayPal, WikiLeaks’in hesabını kapadığını açıkladı. Firma bloğunda yayınalanan açıklamada WikiLeaks’in PayPal kullanıcı sözleşmesini ihlal ettiği iddia edildi.

Firma yetkililerine göre WikiLeaks “PayPal ödeme sisteminin yasadışı faaliyetler için kullanılamayacağı” hükmünü ihlal etmiş.

WikiLeaks’e PayPal üzerinden bağış yapmak isteyenler, Cumartesi sabahından bu yana “alıcı bağışınızı şu anda kabul edemiyor” mesajıyla karşılaşıyor.

PayPal çevrimiçi ödeme sistemi, WikiLeaks’in bağış toplarken kullandığı en önemli çevrimiçi araçlardandı.

Bu arada İngiliz The Guardian gazetesi, WikiLeaks’in Amazon’dan sonra PayPal tarafından da ‘kovluduğunu’ belirterek okuyucu görüşüne başvurdu. “Şu anda bağış yapma şansınız olsa WikiLeaks’e bağış yapar mısınız?” sorusuna ‘evet’ diyenlerin oranı yüzde 86.7 gibi ezici bir çoğunluğu oluştururken, ‘hayır’ diyenler yüzde 13.3’te kaldı.

Gazetenin internet sitesindeki anket halen devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler