Volkswagen CEO'su Martin Winterkorn istifa etti

ABD'deki emisyon testlerinde manipülasyon yaptığı tespit edilen Volkswagen'in Yönetim Kurulu Başkanı (CEO) Martin Winterkorn görevinden istifa etti. Winterkorn, bugün yaptığı yazılı açıklamada, son günlerde yaşananlara ilişkin hayrete düştüğünü belirterek

Volkswagen CEO'su Martin Winterkorn istifa etti

ABD'deki emisyon testlerinde manipülasyon yaptığı tespit edilen Volkswagen'in Yönetim Kurulu Başkanı (CEO) Martin Winterkorn görevinden istifa etti.

Winterkorn, bugün yaptığı yazılı açıklamada, son günlerde yaşananlara ilişkin hayrete düştüğünü belirterek, özellikle Volkswagen şirketinde bu boyutta hataların mümkün olabileceğinden dolayı şaşkın olduğunu ifade etti.

Yönetim Kurulu Başkanı olarak dizel motorlarda ortaya çıkan düzensizliklerin olmasında sorumluluğu üstlendiğini vurgulayan Winterkorn, bundan dolayı Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinin sonlandırılmasını Denetleme Kurulu'dan talep ettiğini kaydetti.

Winterkorn, hiçbir hata yapmadığının bilincinde olmasına rağmen şirketin çıkarı için böyle bir karar aldığını savundu.

Volkswagen'in yeni bir başlangıca ihtiyaç duyduğunu belirten Winterkorn, "Bu istifayla bunun için yolu açıyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Olayın aydınlatılması ve saydamlık yolunda açılan yolun sürdürülmesi gerektiğini belirten Winterkorn, sadece bu şekilde güvenin yeniden kazanılabileceğini, Volkswagen şirketinin bu ağır krizin üstesinden geleceğine inandığını kaydetti.

ABD Çevre Koruma Ajansı (EPA), 18 Eylül'de Volkswagen'in ABD'de sattığı bazı dizel motorlu araçların, yanıltıcı bir yazılımla emisyon testlerinin manipüle edilmesinden dolayı çevreyi standartlardan 40 kat daha fazla kirlettiğini açıklamıştı

Söz konusu manipülasyondan yaklaşık 482 bin dizel aracın etkilendiğini bildiren EPA, VW hakkında para cezası ve ihtiyati tedbir kararı verilebileceğini duyurmuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler