Vekillerden Yazara Saldırı

Bangladeşli feminist yazar Teslime Nesrin, Hindistan'da katıldığı bir kitap tanıtımında, aralarında milletvekillerinin de olduğu bir grubun saldırısına uğradı."İslam ve diğer dinlerin kadınlara baskı uyguladığı" eleştirileri nedeniyle radikal dincilerin n

Vekillerden Yazara Saldırı

Bangladeşli feminist yazar Teslime Nesrin, Hindistan'da katıldığı bir kitap tanıtımında, aralarında milletvekillerinin de olduğu bir grubun saldırısına uğradı.

"İslam ve diğer dinlerin kadınlara baskı uyguladığı" eleştirileri nedeniyle radikal dincilerin nefret ettiği yazar, romanlarından birinin çevirisinin yayımlanması dolayısıyla düzenlenen tanıtım toplantısında protesto edildi.

Meclis-i İttehadul Müslimin Partisi üyeleri ve milletvekillerinden oluşan çok sayıda erkek protestocunun, Nesrin'in başına, mekanda bulunan eşyaları fırlattıkları ve ellerindeki sandalyelerle bir köşeye sığınan yazarın üzerine yürüdükleri belirtildi. Saldırganların bazılarının, Nesrin'e ölüm tehditleri savurdukları kaydedildi.

Kendisini koruyan grubun yardımıyla saldırıdan kurtulan ve başından ufak bir yara alan Nesrin, saldırıyı "barbarlık" olarak niteledi.

Polis, 3 milletvekili ve 15 parti üyesinin saldırı nedeniyle tutuklandığını açıkladı.

Bangladeş'de doğan ve şu anda Kalküta'da yaşayan Teslime Nesrin, kendisini laik bir hümanist olarak tanımlıyor. Yazarın bazı kitapları, Müslümanları rencide ettiği gerekçesiyle Hindistan ve Bangladeş'te yasaklanmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya