Varil bombalı saldırıda 35 kişi öldü

Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC) tarafından yapılan açıklamada, orduya bağlı bir helikopterin Halep'te muhaliflerin denetimindeki Tarik Bab bölgesinde pazar yerine "varil bombası" attığı, saldırıda 35 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.Açıklama

Varil bombalı saldırıda 35 kişi öldü
Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC) tarafından yapılan açıklamada, orduya bağlı bir helikopterin Halep'te muhaliflerin denetimindeki Tarik Bab bölgesinde pazar yerine "varil bombası" attığı, saldırıda 35 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.Açıklamada, saldırıda onlarca kişinin de yaralandığı ifade edildi.
 
Bu arada, Cilvegözü Sınır Kapısı'nın karşısında bulunan Babel Hava Sınır Kapısı yakınlarına hava saldırısı düzenlendi. Suriye ordusuna ait savaş uçaklarınca gerçekleştirilen saldırıda atılan bombaların boş araziye düşmesi sonucu ölen ya da yaralanan olmadığı öğrenildi. Saldırı sırasındaki patlama sesleri, Reyhanlı ilçesinden de duyuldu. Suriye'ye yardım götürmek için Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan sonraki ara bölgede bekleyen tırların patlama nedeniyle bir süre bekletildiği ve çıkışların kontrollü şekilde sürdüğü kaydedildi.Bir hafta önce aynı bölgede gerçekleştirilen hava saldırısında yaralanan 7 Suriyeli, tedavi için Türkiye'ye getirilmişti.
 
BİR YILDA YAKLAŞIK 42 BİN KİŞİ ÖLDÜ
 
Ayrıca Suriye'de rejime bağlı güçlerin 2013 yılında düzenlediği saldırılarda 41 bin 987 kişinin öldüğü belirtildi.
 
Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR) tarafından yapılan açıklamada, Esed güçlerinin 2013 yılı boyunca çeşitli kentlerde muhaliflerin denetiminde olan bölgelere yönelik düzenlediği saldırılarda 9 bin 38'i silahlı muhalif, 41bin 987 kişinin yaşamını yitirdiği kaydedildi.
 
Ölen siviller arasında 4 bin 344 çocuk, 2 bin 921 kadının bulunduğu, bin 609 kişinin de işkence sonucu hayatını kaybettiği vurgulanan açıklamada, hayatlarını kaybedenlerin SNHR tarafından görsel ve yazılı dökümanlarla belgelendiği ifade edildi.
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya