Vali'yi koruması öldürdü!

Pakistan bir yandan hükümet kriziyle uğraşırken, Benazir Butto cinayetinden sonra an büyük siyasi cinayetle sarsıldı. Pakistan Halk Partisi'nin üst düzey yöneticilerinden Pencap Valisi Salman Teysir başkent İslamabad'ta kalabalık bir alışveriş merkezinde

Vali'yi koruması öldürdü!

Pakistan bir yandan hükümet kriziyle uğraşırken, Benazir Butto cinayetinden sonra an büyük siyasi cinayetle sarsıldı. Pakistan Halk Partisi'nin üst düzey yöneticilerinden Pencap Valisi Salman Teysir başkent İslamabad'ta kalabalık bir alışveriş merkezinde koruması tarafından vurularak öldürüldü. Koruma, vali Teysir'i İslam'a Küfür Yasası'na karşı çıktığı için öldürdüğünü açıkladı. 

Polis yetkilisi Muhammed İftikar, vali Teysir'in batılı ve zengin Pakistanlıların uğrak yeri olan Khosar Market adlı alışveriş merkezinde koruması tarafından öldürüldüğünü söyledi. Güvenlik görevlerinin müdahalesi sırasında çıkan çatışmada 5 kişi de yaralandı. 

Pakistan'da Hıristiyan bir kadın İslam'a ve Hz. Muhammed'e hakaret ettiği gerekçesiyle idam cezasına çarptırılmıştı. Pencap Valisi Salman Teysir, Asya Bibi adlı Hıristiyan kadına idam cezası verilmesine karşı çıkmış ve İslam'a Küfür Yasası'nı "kara bir yasa" olarak nitelendirmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya