Vali de fuhuşun içinde olursa

New York Valisi Eliot Spitzer'in fuhuşa karıştığı, bir şebekenin '9 numaralı müşterisi' olduğu ve bir hayat kadınına 4 bin 300 dolar ödediği iddia edildi.Konunun, 'son dakika' olarak Amerikan televizyonlarında yayınlanmasının ardından Vali Spitzer, ailesi

Vali de fuhuşun içinde olursa

New York Valisi Eliot Spitzer'in fuhuşa karıştığı, bir şebekenin '9 numaralı müşterisi' olduğu ve bir hayat kadınına 4 bin 300 dolar ödediği iddia edildi.

Konunun, 'son dakika' olarak Amerikan televizyonlarında yayınlanmasının ardından Vali Spitzer, ailesinden ve halktan özür diledi. Özrü yeterli bulmayan halk ise Vali'nin istifasını istiyor.

New York fuhuş skandalı ile sarsıldı. New York Times gazetesinin internet sitesinde yayınlandığı haber, adeta şehri şok etti. Gazete, Vali'nin danışmanlarına fuhuşa karıştığı ve bunu halka açıklayacağını anlattığını yazdı. TV'ler normal yayın akışlarını keserek, Valilik önünden canlı yayınlar yapmaya başladı. Bunun üzerine öğleden sonra basının karşısına geçen Vali Spitzer, 'Öncelikle ailemden, sonra da daha iyi örnek olacağım sözünü verdiğim haktan özür diliyorum. Kendi kendime duyduğum saygıya zarar verdim' dedi. Olayın sebebini özel bir soruna bağlayan Vali, ailesine karşı olan sorumluluklarını zedelediğini ifade etti. Ailesinin güvenini yeniden kazanmak için zamana ihtiyaç duyduğunu kaydeden Spitzer, soruları cevaplamadı. İstifası beklenen Vali, bu kelimeyi ağzına almadan yaklaşık 1.5 dakika süren basın toplantısının andından Valililk binasını terk etti. Basın toplantısı sırasında Vali'nin eşi Silda Wall Spitzer de hazır bulundu. Hiçbir açıklama yapmayan Wall Spitzer, gözlerini de kameralardan kaçırdı.

TV kanalları valinin günün ilerleyen saatlerinde ya da hafta sonu istifa edeceğini bildirdi. Canlı yayınlarla gelişmeleri halka aktaran TV kanallarının politikacılarla yaptıkları bağlantılarda Vali'nin istifası istendi. Halk da politikacılar gibi Vali'nin istifasını istiyor.

Vali'nin internet üzerinden fuhuş yaptıran şebekenin 9 numaralı müşterisi olduğu iddia ediliyor. New York Times gazetesine göre 9 numaralı müşteri ile şebekenin şimdi yargılanan sanıklarından biri ile Şubat 12-13 arasında 6 kez görüşme gerçekleşti. 9 Numaralı müşteri 13 Şubat'ta 871 numaralı bir otel odasında hayat kadınlarından biri ile buluştu. Gazete bu otelin Washington DC'de bulunan lüks Mayflower Hotel olduğunu duyurdu. Telefon kayıtlarına 9 numaralı müşterinin nakit ödeme ile ilgili bir sorunu olduğu da yansıdı. 9 numaralı müşteriye, depozito verildikten sonra 13 Şubat gecesi bin 500 dolar daha verip veremeyeceği soruldu. 9 numaralı müşteri devamında ise adı Kristen olarak açıklanan hayat kadınına toplam 4 bin 300 dolar ödedi.

Spitzer, valilikten önce New York Başsavcısı olarak görev yapıyordu. Organize suçlara karşı verdiği mücadele nedeniyle halk arasında sevilen Vali, Time dergisi tarafından da 'Yılın Fatihi' seçilmişti. 48 yaşındaki Spitzer, evli ve 3 kız çocuğu babası.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler