Ünlü otelde hijyen skandalı! Mide bulandıran görüntüler

Çin'de lüks otelde gizlice kaydedilen görüntüler izleyenleri dehşete düşürdü. Görüntülerde otel personelinin tuvalet fırçasıyla bardak yıkadığı görülüyor.

Ünlü otelde hijyen skandalı! Mide bulandıran görüntüler

Çin’in Harbin kentindeki 3 lüks otelde çalışanların hijyen kurallarını mide bulandırıcı düzeyde ihlal ettiği ortaya çıktı. İnternete yansıyan görüntülerde, bardakların tuvalet fırçasıyla yıkanıp klozetlerin havlularla silindiği görüldü.

Çin’de bir grup gazeteci, temizlik görevlisi stajyeri kılığında girdikleri otellerdeki hijyen sorunlarını gözler önüne serdi. Gazeteciler tarafından gizlice çekilen görüntüler Kempinski, Shangri La ve Sheraton gibi geceliği 400 doları aşan beş yıldızlı otellerde temizliğin nasıl yapıldığını gösterdi.

Videoya göre temizlikçiler bardakları tuvalet fırçasıyla yıkıyor, banyo havlularıyla klozetin içini temizliyor.



TUVALET FIRÇASIYLA BARDAK YIKADILAR!

Çin'de 'stajyer öğrenci' rolü yaparak otellerdeki hijyen durumunu araştıran bir gazeteci, skandal görüntülere ulaştı. Kempinski Palace Harbin adlı lüks tesiste, kat görevlisinin odadaki klozeti, lavaboyu ve bardağı aynı fırça ile 'temizlediği' görülüyor. Söz konusu oteldeki konaklama fiyatlarının ise 100 dolar ile 400 dolar arasında değiştiği ifade ediliyor.

BUNLARLA SINIRLI DEĞİL

Çin basınında yer alan habere göre, kat görevlilerinin yaptıkları bunlarla da sınırlı değil. Banyodaki ıslak zeminlerin misafir havluları ile kurulanması, temiz kılıf geçirilen yastıkların yatak yapılırken yere atılması gibi çok sayıda hijyenik olmayan uygulama da görüntülere yansıdı.



ÜÇ ULUSLARARSI ÜNLÜ MARKADA DA TESPİT EDİLDİ

Çin gazetesi, söz konusu hijyen ihlalinin Sheraton, Shangri La gibi diğer uluslararası zincir otellerde de tespit edildiğini yazdı. Öte taraftan, Heilongjiang  eyaletinde bulunan otelin yetkilileri görüntüleri doğrulayarak özür diledi.

''AĞIR ŞARTLARDA ÇALIŞIYORLAR''

Haberi yapan Morning Post gazetesi, otellerde yaşanan hijyen olayları ile ilgili sadece kat görevlileini suçlayıp geçmiyor. Gazete, kat görevlilerinin ağır bir iş yükü altında bulunduklarını ve odaları yetiştirmek için büyük bir çaba harcadıklarını da haberinde dile getiriyor.


 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya