UNICEF'ten Suriye rejimine kınama!

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Ortadoğu ve Kuzey Afrika Direktörü Maria Calivis, Suriye'de rejim güçlerinin saldırılarında çocukların hedef alınmasının kabul edilemez olduğunu bildirdi.Calivis, yaptığı yazılı açıklamada, UNICEF olarak

UNICEF'ten Suriye rejimine kınama!

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Ortadoğu ve Kuzey Afrika Direktörü Maria Calivis, Suriye'de rejim güçlerinin saldırılarında çocukların hedef alınmasının kabul edilemez olduğunu bildirdi.

Calivis, yaptığı yazılı açıklamada, UNICEF olarak dün Halep'teki bir helikopter bombardımanında çocukların öldürüldüğü yönündeki haberlerden dolayı sarsıldıklarını belirtti.

Haberlerde, saldırıda 14 ila 28 arasında değişen sayılarda çocuğun öldüğünün ifade edildiğini anımsatan Calivis, "Bu şekilde, ayrım gözetmeyen silahların neden olduğu kitlesel ölümler veya başka yollarla çocukların hedef alınması tamamıyla kabul edilemez" ifadesini kullandı.

UNICEF'in, Suriye'de savaşan tarafları defalarca, çocukların ve sivillerin çatışmalardan korunması konusunda uyardığını belirten Calivis, bu çağrıyı bugün de yinelediklerini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya