Ülkenin ilk otobüs terminalini açtı

 Tacikistan’ın başkenti Duşanbe’de Ulusoy Holding ortaklığınca yapılan Asya Ekspres Şehirlerarası Otobüs Terminali, Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman’ın katıldığı bir tören ile açıldı. Türkiye Futbol Federasyonu eski Başkanı ve Ulusoy Holding Yöneti

Ülkenin ilk otobüs terminalini açtı

 

Tacikistan’ın başkenti Duşanbe’de Ulusoy Holding ortaklığınca yapılan Asya Ekspres Şehirlerarası Otobüs Terminali, Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman’ın katıldığı bir tören ile açıldı.
 
Türkiye Futbol Federasyonu eski Başkanı ve Ulusoy Holding Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Ulusoy Başkent Duşanbe’ye eşi Erengül Ulusoy, Ulusoy Holding Genel Müdürü İmran Okumuş, şirket yöneticileri ve bir grup işadamı ile birlikte geldi. Açılışa Türkiye’nin Duşanbe Büyükelçisi Mehmet Munis Dirik de katıldı. 
Açılış öncesi yatırım ortağı Kont Holding’in sahibi işadamı Babak Zanjani ile terminali gezen Haluk Ulusoy, burada görevlilerden bilgi aldı, Zanjani ve kurmayları ile hatıra fotoğrafları çektirdi.
 
GAZETECİLERE ‘GÜVENLİK’ ENGELİ
Açılış öncesi Tacik devlet kanalı dışında diğer ülkelerden programı takip için gelen gazeteciler Tacik polisler tarafından güvenlik gerekçe gösterilerek terminal dışına çıkarıldı. Gazetecilerce şaşkınlıkla karşılanan uygulama Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman’ın terminalde yaptığı kısa konuşma sonrası ayrılmasının ardından son buldu ve gazeteciler içeri alındı. 
 
ÜLKENİN İLK VE TEK TERMİNALİ
35 bin metrekarelik alana inşaa edilen ve ülkenin ilk ve tek terminali olan Asya Ekspres Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde 40 otobüs, 60 taksi çalışırken, terminal içinde 7’si Türkler tarafından işletilen toplam 56 işyeri bulunuyor. 
 
BÜYÜKELÇİ DİBEK: “TACİKLERİN EN BÜYÜK İHTİYACINI İNŞALLAH EN İYİ ŞEKİLDE GİDERECEKLER”
Açılışa katılan Türkiye’nin Duşanbe Büyükelçisi Mehmet Munis Dirik çok doğru bir yatırım yapıldığını altını çizerek, “Tacikistan zor bir coğrafya. Denize çıkışı olmayan, ulaşım alt yapısı son derece kısıtlı bir ülke. Bu işte Türkiye’den bir firmamızın sadece otobüslerle değil işletme tecrübesi ile gelip burada yatırım ve işletmecilik yapması son derece önemli. Taciklerin en büyük ihtiyacını İnşallah en iyi şekilde giderecekler” dedi.
 
ULUSOY HOLDİNG GENEL MÜDÜRÜ OKUMUŞ: 12 MİLYON DOLARLIK BİR YATIRIM YAPTIK
Ulusoy Holding Genel Müdürü İmran Okumuş yaptıkları bu projeye inandıklarını belirterek, “Ortağımız olan firma araştırmış ve otobüsçülüğün en iyi yapıldığı ülkenin Türkiye, bunu da en iyi şekilde Ulusoy’un yaptığını öğrenmişler. Bize teklif 2012’de geldi. 2012 Ekim’inde ilk ziyaretimizi buraya yaptık. Burası Sovyet döneminden kalma eski bir terminaldi. 5 ayda bitirdik projeyi. Otobüsler ile birlikte toplamda 12 milyon Dolarlık bir yatırım yaptık” dedi. 
 
“YILDA 2 MİLYON YOLCU TAŞIMAYI HEDEFLİYORUZ”
En son teknolojik altyapı ile Duşanbe’ye yatırım yaptıklarını belirten Okumuş, “Deniz yolu olmayan, hava yolunu da etkili şekilde kullanmayan bir ülke. Burada karayolu taşımacılığı hiç yapılmamış. Ulaşım dışında Türkiye’de kullanılan en iyi teknolojiyi de buraya getirdik. Satış sisteminden, eğitim ve güvenliğine kadar çok iyi bir proje yaptık burada. Tacikistan’ın nüfusu 8 milyon civarı, biz yılda 2 milyon yolcu taşımayı hedefliyoruz. 13 şehre gideceğiz. Turizm burada önemli, turizm anlamında çok katkı sağlayacak buraya. 
 
“BURADA İYİ ŞEYLER YAPMAYI DÜŞÜNÜYORUZ”
Okumuş, “Burada 56 dükkan var, bunlardan 7’sini Türkler işletiyor. Bizim açtığımız yolda birçok işadamını buraya getirip burada iyi şeyler yapmayı düşünüyoruz. Burada 40 otobüs var bu 100 olacak, 60 olan taksi sayısı da 100 olacak. Buraya Türkiye’deki taksi modelini getirdik. Çağrı merkezini kurduk. Güvenlik önlemleri ve altyapısını oluşturduk. Burada Türkiye’de olduğu gibi otogar parası yok. Çıkışlar yok, servis sistemi yok. Burada ikram uygulamasını başlattık. Akaryakıt fiyatları Türkiye’ye göre 3’te 2 oranında. LPG çok ucuz ve taksilerde LPG kullanılıyor. Bunlar bizim için avantaj” diye konuştu.
 
NORAK ŞEHRİNİ GEZDİLER
 
Tacikistan Kont Grup Genel Müdürü Rustam Saıdov da Ulusoy grubu ile böyle bir projeyi yapmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, ortak projelerin gelişerek artmasını temenni ettiklerini belirtti.
Terminal açılışının ardından Haluk Ulusoy ile iş adamı Babak Zanjani ve beraberindekiler Norak şehrini ziyaret ederek, Norak Hidroelektrik Santrali’ni gezip bilgi aldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Dünya