Ukrayna'da savaş protestosu

Ukrayna’nın doğusundaki Donetsk şehrinde, Ukrayna ordusunun operasyonları protesto edilerek, “çocuklarımızı koruyun” mitingi düzenlendi. Lenin Meydanı’nda toplanan onlarca çocuk ve aileleri, ellerinde balonlar ve Ukrayna ordusunun Donetsk’e yönelik operas

Ukrayna'da savaş protestosu
Ukrayna’nın doğusundaki Donetsk şehrinde, Ukrayna ordusunun operasyonları protesto edilerek, “çocuklarımızı koruyun” mitingi düzenlendi.
 
Lenin Meydanı’nda toplanan onlarca çocuk ve aileleri, ellerinde balonlar ve Ukrayna ordusunun Donetsk’e yönelik operasyonlarını kınayan dövizler taşıdı.
 
“Çocuklarımızı Ukrayna ordusundan koruyun” pankartları açan aileler, bölgedeki operasyonların derhal durdurulmasını istedi.
 
Havanın güzel olması nedeniyle çok sayıda çocuk da Lenin Meydanı’nda oyuncak arabalara binerek, güvercinlere yem attı. Çocukluk günlerine geri dönen büyükler de oyuncak arabalarda gönüllerince vakit geçirdi.
 
-Havaalanı yolu kısmen açıldı
 
Bu arada Ukrayna ordusunun Donetsk şehir merkezine yönelik kurulan barikatlar kaldırılarak, daha ileri taşındı. Kamyon lastikleri ve kum torbalarıyla kesilen haavalanı yolu kısmen trafiğe açıldı. Eski barikat bölgesini terk eden ayrılıkçıların yerine trafik polisleri kontrollü geçişlere izin veriyor.
 
Ukrayna ordusu, hafta başında Donetsk Uluslararası Havaalanı’nın kontrolünü sağlamak için operasyon başlatmış, çatışmalarda 50 kadar Rusya yanlısı ayrılıkçı ölmüştü.
 
Donetsk bölgesindeki Slavyansk şehrinde ordu ile ayrılıkçıların çatışmaları devam ediyor. Slavyansk’ın ordunun hakimiyetine girmesinden sonra Donetsk'e yönelik operasyon düzenleneceği beklentisi var.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Dünya