Ukrayna'da hamsi bolluğu

Ukrayna'nın Özerk Cumhuriyeti Kırım'daki Kerç Bölgesindeki balıkçılar, Azak Denizi'nden tutukları hamsileri koyacak yer bulamadı. Geçtiğimiz yıl Kerç Bölgesi'nde yaşanan ekolojik felaket nedeniyle yapılan kötü, tahminlere rağmen tam bir hamsi patlaması ya

Ukrayna'da hamsi bolluğu
Ukrayna'nın Özerk Cumhuriyeti Kırım'daki Kerç Bölgesindeki balıkçılar, Azak Denizi'nden tutukları hamsileri koyacak yer bulamadı. Geçtiğimiz yıl Kerç Bölgesi'nde yaşanan ekolojik felaket nedeniyle yapılan kötü, tahminlere rağmen tam bir hamsi patlaması yaşanıyor.

Balıkçılar hamsilerin 10 ila 14 santimetre aralığında ve çok iyi yağ tutuğunu bildiriyor ve tek dertleri bu kadar balık olmasına rağmen hiç alıcının olmaması. Sadece geçtiğimiz 10 gün içerisinde tutulan 600 ton hamsinin nereye konulacağı bilinemiyor. Alıcılarla yapılan sözleşmelere rağmen kriz nedeniyle naki bulamayan Ukraynalı alıcılar hamsinin yüzüne bakmıyor. Balıkçılar hamsinin balık halindeki fiyatını yaklaşık 55 sente düşürdü (3.5 Grivna) fakat şehir pazarlarında ise balığın fiyatı 2 dolardan alıcı bulabiliyor.

Ukraynalı devlet uzmanları hamsinin toplu halde göç ettiğini ve genelde de Karadeniz'e gittiğini belirterek bu sefer şansın Ukrayna'ya vurduğunu bildirdi. Şartlar bu şekilde devam ederse şubat ayına kadar hamsi tutulabileceğini belirten uzmanlar bundan böyle sorunun hamsi tutmak değil tutulan hamsinin ne yapılacağı diyor.

Bilindiği üzere Ukraynalılar hamsiyi balıktan saymıyor. Hamsi Ukrayna'da genelde tuzlanıp meze olarak tüketiliyor veya kedi ile köpeklere veriyorlar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya