Uçak kazası 44 ölü!

Rusya'nın kuzey kesiminde meydana gelen uçak kazasında ölü sayısının 44'e yükseldiği bildirildi. Daha önce yapılan açıklamada 40 kişinin öldüğü belirtilmişti.Rus Olağanüstü Haller Bakanlığının açıklamasını aktaran RIA Novosti haber ajansı, RussAir havayol

Uçak kazası 44 ölü!

Rusya'nın kuzey kesiminde meydana gelen uçak kazasında ölü sayısının 44'e yükseldiği bildirildi. Daha önce yapılan açıklamada 40 kişinin öldüğü belirtilmişti.

Rus Olağanüstü Haller Bakanlığının açıklamasını aktaran RIA Novosti haber ajansı, RussAir havayolu şirketine ait, 52 kişi taşıyan Tupolev 134 tipi yolcu uçağının gece yarısından biraz önce Rusya'nın kuzeybatı kesimindeki Karelya bölgesinde yer alan Petrozavodsk havalimanına 2 kilometre mesafede bulunan bir otoyola sertçe iniş yapması sonucu uçağın bir kaç parçaya ayrıldığını ve alevler içinde kaldığını belirtti.

Interfax ajansı ise verdiği haberde, cesetlerin otoyola saçıldığını ve Moskova'dan Petrozavodsk'a giden uçağın iniş sırasında binalara çarpmasına ramak kaldığını kaydetti.

UÇAĞIN İKİ KARAKUTUSU BULUNDU
Rusya'nın kuzey kesiminde meydana gelen ve son belirlemelere göre 44 kişinin ölümüne yol açan uçak kazasına, kötü hava koşullarının yol açmış olabileceği bildirildi.

Petrozavodsk havalimanı müdürü Alexei Kouzmitski Rus Interfax ajansına yaptığı açıklamada, RussAir havayolu şirketine ait, 52 kişi taşıyan Tupolev 134 tipi yolcu uçağının inişe geçtiği sırada kalın bir sisin bölgeyi örtüğünü belirtti.

Haberde, ayrıca, uçağın iki karakutusunun bulunduğunu kaydetti.

Öte yandan, Rus haber ajanslarının bildirdiğine göre, kazada hayatını kaybedenlerin arasında bir İsveç vatandaşı da bulunuyor.

Moskova'dan Petrozavodsk'a giden uçak, ülkenin kuzeybatı kesimindeki Karelya bölgesinde yer alan Petrozavodsk havalimanına 2 kilometre mesafede bulunan bir otoyola sertçe iniş yapmış, bir kaç parçaya ayrılmış ve alevler içinde kalmıştı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler