Uçağı kasten düşürdü...

Marsilya Başsavcısı Brice Robin, "Görünen o ki yardımcı pilot Andreas Lubitz uçağı kasten düşürdü" dedi. Marsilya Başsavcısı, Fransa'nın güneyinde düşen Germanwings havayolu şirketinin Airbus A320 tipi uçağını düşüş anında kullanmakta olan pilotun uçağı b

Uçağı kasten düşürdü...

Marsilya Başsavcısı Brice Robin, "Görünen o ki yardımcı pilot Andreas Lubitz uçağı kasten düşürdü" dedi. Marsilya Başsavcısı, Fransa'nın güneyinde düşen Germanwings havayolu şirketinin Airbus A320 tipi uçağını düşüş anında kullanmakta olan pilotun uçağı bilinçli olarak alçalttığını bildirdi.

Robin, önceki gün düşen uçağın kokpit kayıtlarına ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Olaydan önceki son 30 dakikaya ait kokpit kayıtlarına ulaşabildiklerini ifade eden Robin, kayıtların ilk 20 dakikasındaki konuşmaların normal konuşmalar olduğunu söyledi.

Kayıtların 20. dakikasından sonra pilotlardan birinin kokpiti terk ettiğinin anlaşıldığını ifade eden Robin, daha sonra uçağı kullanmaya devam eden pilotun "uçağı bilinçli olarak alçalttığını" bildirdi.

Robin, uçağı kullanan pilotun çarpmanın son anına kadar nefes almaya devam ettiğini de kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya