Üç penisle dünyaya gelen çocuk!

"Diphallia" adı verilen bir sendromla dünyaya gelen bebeğin üç penisi Mumbai'deki Sion Hastanesi'nde 6 saat süren bir operasyonla teke indirildi. SADECE BİR PENİSTEN ÇİŞ YAPABİLİYORDU Ameliyatı gerekleştiren Dr. Paras Kothari, bebeğin üç penisinden ikisin

Üç penisle dünyaya gelen çocuk!

"Diphallia" adı verilen bir sendromla dünyaya gelen bebeğin üç penisi Mumbai'deki Sion Hastanesi'nde 6 saat süren bir operasyonla teke indirildi.

SADECE BİR PENİSTEN ÇİŞ YAPABİLİYORDU

Ameliyatı gerekleştiren Dr. Paras Kothari, bebeğin üç penisinden ikisinin sertleşmeyi sağlayan dokulara sahip olduğunu, üçüncüsünün ise tam gelişmediğini belirterek, çocuğun sadece bir penisten çişini yapabildiğini kaydetti.

ANÜSÜ YOKTU

Dr. Kothari çocuğun doğuştan anüsünün bulunmaması nedeniyle Uttar Pradeş'te midesinin hemen yanından bir dışkılama deliği açılmış olduğunu bildirdi.

İKİ PENİS BİRLEŞTİRİLEREK TEK PENİS HALİNE GELTİRİLDİ

Operasyon sırasında çocuğun gelişmemiş olan üçüncü penisinin alınmasından sonra diğer iki penisi birleştirerek tek bir penis haline getiren doktorlar, ayrıca çocuğun rektum bölgesine bir anüs açarak normal dışkılama işlevine kavuşmasını da sağladılar.

Difhallia nedir?

Tıpta erkek bir bebeğin iki penis ile doğması durumuna deniyor. Oldukça nadir rastlanan bir bozukluk olan difhallia, genellikle çok böbreklilik, omurga veya anorektal eşleşme gibi başta doğuştan olan anormalliklerle birlikte görülüyor. Difhallia doğan bebeklerde karmaşık böbrek ve bağırsak sistemleri enfeksiyonları yüzünden ölüm oranının yüksek olduğu ifade ediliyor. Difhallia tarihte ilk kez 1609'da Johannes Jacob Wecker tarafından kaydedildi. O günden bu yana sadece 1000 kadar difhallia vakasına rastlandığı, sıklığının 5 milyonda bir olduğu belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler