Üç komşuda kritik gelişmeler

Kuseyr’i ele geçiren Suriye ordusu, Türkiye sınırına yakın Halep’te taarruza başladı. İran’da cuma günü yapılacak seçimleri Hamaney’e yakın bir muhafazakarın kazanacağı neredeyse kesinleşti. Irak’ta ise Ankara ile kavgalı olan Maliki hükümeti, Kürt yöneti

Üç komşuda kritik gelişmeler
Kuseyr’i ele geçiren Suriye ordusu, Türkiye sınırına yakın Halep’te taarruza başladı. İran’da cuma günü yapılacak seçimleri Hamaney’e yakın bir muhafazakarın kazanacağı neredeyse kesinleşti. Irak’ta ise Ankara ile kavgalı olan Maliki hükümeti, Kürt yönetimiyle flörte başladı.
 
Lübnan Hizbullahı’nın desteğini de arkasına alan Suriye ordusu, Lübnan sınırı yakınındaki stratejik Kuseyr kasabasını ele geçirdikten sonra, yeni stratejisi uyarınca ülkenin güneyindeki otoyolların büyük bölümünü kontrol etmeye başladı.
 
“Kuzey Fırtınası” adı verilen ve her an başlayabileceği söylenen yeni taarruz, BBC’nin haberine göre Halep’ten Türkiye’ye giden muhaliflere ait kritik ikmal rotalarını hedef alacak. Rejim güçleri, Halep’in tamamını kontrol etme hedefiyle dün kente 30 km mesafedeki Minniğ hava üssü yakınlarında muhaliflerle çatıştı.
 
ŞAM’DA PATLAMA
 
Halep kısmen rejimin, kısmen muhaliflerin kontrolünde. Kenti kontrol etmeye çalışan rejim ise dün kalbinden darbe yedi. Şam’ın Merce meydanında çifte intihar saldırısında en az 14 kişi öldü. Muhalifler, sahada geriledikleri bir dönemde masaya oturmak istemiyor. ABD, Cenevre -2 uluslararası konferansının gelecek ay yapılabilmesi için muhalifleri ikna etmeye çalışıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya