Türkmenler geçerken mayın patladı

Hatay'ın Yayladağı İlçesi'nin karşısında, Suriye'nin Türkiye sınırına yakın Lazkiye kırsalında Suriyeli Türkmenlerin araçlarının geçişi sırasında mayın patladı.   Yerel kaynaklar, olayda 5 kişinin öldüğünü ve 7 kişinin de yaralandığını belirtirken, mayınl

Türkmenler geçerken mayın patladı
Hatay'ın Yayladağı İlçesi'nin karşısında, Suriye'nin Türkiye sınırına yakın Lazkiye kırsalında Suriyeli Türkmenlerin araçlarının geçişi sırasında mayın patladı.
 
Yerel kaynaklar, olayda 5 kişinin öldüğünü ve 7 kişinin de yaralandığını belirtirken, mayınların da IŞİD tarafından döşendiğini öne sürdü.
 
Suriyeli yerel kaynakların verdiği bilgiye göre sabah saatlerinde Bayırbucak Türkmen Bölgesini savunan Sultan Murat Tümeni'ne mensup Türkmenleri taşıyan 2 araç, Havar-Delha Yolu'nda giderken daha önceden döşenen mayın patladı. Araçların büyük hasar gördüğü patlamada 5 kişi yaşamını yitirirken, 7 kişi de yaralandı. Yaralı Türkmenler bölgedeki sahra hastanesinde tedavi altına alındı. Yaralıların sağlık durumunun ağır olduğu belirtilirken, mayının IŞİD tarafından döşendiği öne sürüldü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya