Türklerden kan donduran ifadeler

Vatandaşlar, "Bizi aşiretler korudu. İsyancılar Türk firmalarını yağmaladı" dediler.Kurtarılan Türklerden Mustafa Güney, yaşadıklarını anlatmanın çok zor olduğunu söyledi. Güney, “Bölgeden sürünerek kaçtık” dedi.Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu

Türklerden kan donduran ifadeler

Vatandaşlar, "Bizi aşiretler korudu. İsyancılar Türk firmalarını yağmaladı" dediler.

Kurtarılan Türklerden Mustafa Güney, yaşadıklarını anlatmanın çok zor olduğunu söyledi. Güney, “Bölgeden sürünerek kaçtık” dedi.

Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Türk vatandaşlarının İskenderiye Burc El Arab havalimanındaki işlemleri devam ediyor. Türk vatandaşlarının havaalanında hazır bekletilen THY uçağıyla saat 17.00’de İstanbul’a gidecekleri öğrenildi.

4 yaşındaki kızıyla Libya’nın Beyda kentinden geldiğini söyleyen Şeyma Erdoğan, Beyda kentindeki halk isyanından çok korktuklarını, zaman zaman patlama sesleri duyduklarını söyledi.

Tunus vatandaşlığından Türkiye vatandaşlığına geçen Emine Semizoğlu da "Orası çok kötüydü, ama şimdi kurtulduk" dedi.

Türkiye’nin İskenderiye Başkonsolosu Semih Lütfi Turgut da, oldukça yorucu bir çalışma sonucunda Türk vatandaşlarının İskenderiye’ye getirildiğini belirterek "vatandaşların arasında yaralı yok, sadece olaylar başladığından itibaren uyuyamamışlar, aralarında 3-4 gündür uyumayan var. Mısır’a geçtikten sonra biraz dinlenme fırsatı buldular. Biz de yorulduk ama yorgunluğumuza değdi" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler