''Türkler çok gülüyor''

Erdem Başçı'ya OECD sekreteri, "Durumunuz fazla iyi, Türkler çok gülüyor... Davos'un ruhuna uygun karamsar bir yüz ifadesi takının!" önerisinde bulundu.Davos'ta World Economic Forum'da bir Bloomberg HT'de Özlem Dalga'ya konuk olan Merkez Bankası Başkanı E

''Türkler çok gülüyor''

Erdem Başçı'ya OECD sekreteri, "Durumunuz fazla iyi, Türkler çok gülüyor... Davos'un ruhuna uygun karamsar bir yüz ifadesi takının!" önerisinde bulundu.

Davos'ta World Economic Forum'da bir Bloomberg HT'de Özlem Dalga'ya konuk olan Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, OECD Genel Sekreteri ile dün (önceki gün) resepsiyonda birlikte olduklarını hatırlatarak, Genel Sekreter'in 'Siz Türkler hep gülümsüyorsunuz. Çok fazla gülümsemeyin, dikkat çekiyor. Durumumuz fazla iyi, biraz fazla dikkat çekiyor. Karamsar bir yüz şekli takınsanız Davos'un ruhuna daha uygun olur' şeklinde bir espri yaptığını söyledi. 

Aşağı yönlü risklere karşın Türkiye için yüzde 4'lük büyümenin rahat geleceğini belirten Başçı, IMF'nin revize ettiği Türkiye'ye ilişkin yüzde 0.4'lük büyüme tahminine ilişkin 'Bizim görüşümüz farklı, IMF'nin analizlerinde aşağı yönlü riskler ağırlık kazandı ama Türkiye için yüzde 4 büyüme gerçekçi' yorumunu yaptı. Enflasyonla ilgili de önlemlerin alındığı kaydeden Başçı ciddi bir risk olmadığını dile getirdi. Gelişmekte olan ülkelere rağbetin arttığını kaydeden Başçı 'güvenli liman arayanlar gelişmekte olan ülkeleri tercih etmeli' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya